Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Ronaldo vezérletével küzdenek a portugálok értünk

Roberto Martínez betartotta a szavát, Cristiano Ronaldo ott van a Georgia ellen a kezdőcsapatban, igaz, alaposan kicserélődött a portugál tizenegy, csupán három ember maradt benne a Törökország elleni győztes együtteshez képest. Igaz, azok is klasszis játékosok, akik a grúzok ellen játszanak. Ha kedvezően alakulnak az eredmények az F csoportban, akkor a magyar válogatott bejut a nyolcaddöntőbe.

2024. 06. 26. 20:14
RONALDO, Cristiano
Cristiano Ronaldo éhes a gólra, ezért játszik Georgia ellen Fotó: Petr Josek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Diogo Costa – Dalot, Pereira,  Antonio Silva, Inacio – Neto, Palhinha, J. Neves – Conceicao,  Joao Felix. Ez a portugál kezdőtizenegy a Grúzia elleni mérkőzésen a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában, a harmadik fordulóban.

Cristiano Ronaldo, Francisco Conceicao, Portugália, Georgia, F csoport, magyar válogatott, továbbjutás, foci Eb 2024
Francisco Conceicao és Cristiano Ronaldo a korkülönbség dacára megérti egymást. Fotó: AFP/Patricia De Melo Moreira

Csupán három játékos – Diogo Costa, Palhinha és Cristiano Ronaldo – maradt a Törökország ellen 3-0-ra megnyert mérkőzéshez képest. Roberto Martínez tehát betartotta a szavát, Ronaldo kezdő. Nyilván azért, mert éhes a gólra, hiszen az Eb-n még nem talált be. Először kezd az ifjú Francisco Conceicao, aki Csehország ellen a ráadásban győztes gólt szerzett.

A törökök ellen így álltak fel a portugálok a cserékkel együtt: D. Costa – Cancelo (Semedo, 68.), R. Dias, Pepe (A. Silva, 83.), N. Mendes – Vitinha (J. Neves, 88.), Palhinha (R. Neves, a szünetben), B. Fernandes – B. Silva, C. Ronaldo, Leao (Pedro Neto, a szünetben).

Az akkori cserék közül tehát többen most kezdenek, így cseppet sem mondhatjuk gyengének a portugál csapatot. Emberi számítás szerint Portugáliának ebben az összeállításban is le kell győznie Georgiát.

Sokadszorra is rögzítsük, a magyar válogatott akkor jut tovább, ha Törökország és Portugália sem kap ki Csehország, illetve Georgia ellen. Az Opta számítógépes elemzés 60,18 százalékra adja a mieink esélyét a továbbjutásra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.