„Életben maradtunk” – így várják a skótok a Magyarország elleni Eb-csoportmeccset

Az utolsó forduló előtt a skót labdarúgó-válogatott is reménykedhet a továbbjutásban, miután szerda este döntetlent ért el Svájc ellen az Európa-bajnokság Magyarországot is felvonultató A csoportjában. Vasárnap skót–magyar mérkőzést rendeznek.

2024. 06. 20. 7:25
CLARKE, Steve
Steve Clarke a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és csapata még nem búcsúzik az Eb-től. Fotó: MTI/EPA/Mohamed Meszara
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A skótok felálltak a padlóról, azok után, hogy az Eb nyitómeccsén 5-1-es vereséget szenvedtek a németektől, szerdán 1-1-et játszottak a svájciak ellen. A pontszerzéssel elérhetővé vált számukra a csoportból való továbbjutás lehetősége is, igaz, az egymás elleni, vasárnapi meccs előtt még a jelenleg nulla ponttal álló Magyarország is reménykedhet.

A skót futballisták Svájc ellen javítottak a pénteki, Németország elleni fiaskó után (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

Nem elégedetlenek

– Ezt vártuk a csapattól, ezt a teljesítményt tudtuk nyújtani az előző három-négy évben. Tudtuk, mi a dolgunk. Jó teljesítményt nyújtottunk egy remek csapat ellen, egyúttal jól reagáltunk egy csalódást keltő este, a németek elleni vereség után. Életben maradtunk – összegzett Skócia szövetségi kapitánya, Steve Clarke a szerdai találkozó után az európai szövetség honlapján.

A skótok csapatkapitánya, Andy Robertson is elégedetten nyilatkozott.

– Sokkal elégedettebbek lehetünk a szerda este nyújtott teljesítménnyel. Döntetlent értünk el, ezzel versenyben maradtunk az utolsó csoportmeccs előtt is, ez a legtöbb, amit kívánhattuk. Vasárnap újra pályára lépünk, ez most egy masszív mérkőzés lesz számunkra – fogalmazott Robertson. – Sok pozitívumot átvehetünk a szerda estéből, vannak még apróságok, amikben tudunk javulni, ez pedig jó dolog.

Még reménykedhetünk

Az A csoportot két játéknap után Németország vezeti 6 ponttal, második Svájc néggyel, harmadik Skócia eggyel, Magyarország pedig pont nélkül utolsó. A csoportszakaszt záró körben, vasárnap német–svájci és skót–magyar összecsapást rendeznek. Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének a skótok ellen legalább háromgólos sikerre lenne szüksége, hogy abban reménykedhessen, három ponttal és jobb gólkülönbséggel jut a 16-ba, ám ha már egy egygólos győzelem összejönne, hétfőn még biztosan nem utazhatna haza, mert a csoportkör szerdán zárul, és az is előfordulhat, hogy csak aznap dől el a sorsunk. Andy Robertsonék helyzete lényegesen egyszerűbb azáltal, hogy egy pont már szerepel a skót csapat neve mellett.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.