Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Szilágyi Áron diplomatikusan lépett túl a Decsi és Decsi ügyön

Szilágyi Áron reagált a magyar vívósportban az elmúlt napokban lejátszódott viharos eseményekre. A háromszoros olimpiai bajnok klasszis diplomatikusan járt el, nyilvánosan nem foglalt állást az egymással összefüggő két esetben, nem kommentálta sem Decsi Tamás kihagyását, sem Decsi András vezetőedző lemondását, aki pedig az ő klubedzője is egyben. Szilágyi azt hangsúlyozza, a párizsi játékokra akar fókuszálni, hogy maximálisan megfeleljen az elvárásoknak.

2024. 06. 28. 11:09
Szilágyi Áron, kardcsapat
Szilágyi Áron csakis a párizsi olimpiára összpontosít Fotó: Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Vívószövetség a tegnapi napon kijelölte a férfi kardválogatott új vezetőedzőjét. Ennek értelmében Sárközi Gergellyel és Navarrete Józseffel készülünk a párizsi játékokra. A személyes illetve a csapat céljai sem változtak. Az elkövetkező heteket szeretnénk a versenyre való teljes fókuszálás jegyében tölteni, és a magunkkal szemben támasztott elvárásoknak maximálisan megfelelni az olimpiai játékokon.

Szilágyi Áron, Rabb Krisztián, Decsi Tamás és Gémesi Csanád, magyar kardcsapat,
Rabb Krisztián, Decsi Tamás és Gémesi Csanád, az Európa-bajnok magyar kardcsapat. Fotó: Magyar Vívószövetség

Szilágyi Áron ennyit írt csupán a Facebook-oldalán. Még csak meg sem említette Decsi Tamást és Decsi Andrást, pedig a hírek természetesen elsősorban róluk és persze Rabb Krisztiánról szólnak, nem pedig – a sértés legcsekélyebb szándéka nélkül – Sárközi Gergelyről és Navarrete Józsefról.

Szilágyi Áron üzenete mégis világos. Tudomásul veszi az új helyzetet.

Nem akar protestálni, durcáskodni sem amiatt, hogy Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése, illetve azt jóváhagyva, a Magyar Vívószövetség elnökségének döntése értelmében Decsi Tamás kikerült a párizsi olimpiára készülő kardcsapatból, sem amiatt, hogy ennek következtében Decsi András – Decsi Tamás fivére – lemondott vezetőedzői tisztségéről, amit a szövetség egyébként elfogadott.

A magyar kardcsapat a múlt hétvégén Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Rabb Krisztián összetételben nyert Európa-bajnoki aranyérmet, az olimpiára Szilágyi, Gémesi és Rabb mellett az Eb-t sérülés miatt kihagyó Szatmári András utazik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.