Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Szoboszlai: Jobban járok, ha csendben maradok…

Bár sokat javult a magyar labdarúgó-válogatott játéka a svájciak elleni találkozóhoz képest, a második csoportmérkőzését is elveszítette a németországi Európa-bajnokságon. Marco Rossi csapatát a házigazda németek 2-0-ra győzték le. A lefújás után Szoboszlai Dominik értékelte a látottakat.

2024. 06. 19. 20:28
Szoboszlai Dominik Toni Kroos Danny Makkelie magyarország németország foci eb 2024
Szoboszlai Dominikék nem bírtak a németekkel Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétségkívül jobban kezdte a magyar válogatott a Németország elleni mérkőzést az Európa-bajnokság A csoportjában, mint a Svájc ellenit, de a végkimenetel ugyanaz lett: kétgólos vereség. Jamal Musiala a 22. percben vette be kapuját, a 67. percben állította be a 2-0-s végeredményt.

– Teljesen más csapat futott ma pályára, de az eredmény nem olyan lett, amilyet szerettünk volna – értékelt az M4 Sport kamerái előtt – Szerintem a hozzáállásunkkal nem volt baj, eleget futottunk, voltak helyzeteink, védekeztünk, ahogy tudtunk. De nem szabad elfelejteni, hogy a német válogatott ellen játszottunk, amely kiváló futballistákkal van tele. Nálunk jobban védekező csapatot is átjátszottak már. De úgy gondolom, hogy kitettünk magunkért.

Szoboszlai, Rossi, de még a hollandok is kiakadtak

A csapatkapitány a németek első góljáról is elmondta a véleményét, ami vitatható körülmények között született. ütközött Willi Orbánnal, de a játékvezető szerint nem történt szabálytalanság, így érvényes vol Musiala gólja. Szoboszlai nem értett egyet a döntéssel, ahogy egyébként szövetségi kapitány, illetve a holland bíró, Danny Makkelie honfitársai sem.

– Nem értem az egészet. Jobb, ha nem mondom el a véleményem, mert abból gondok lesznek. Látszott, hogy Gündogan meglökte Willit, aki nem olyan ember, hogy a szél csak úgy elfújná őt… Szerintem szabálytalanság történt – jelentette ki a középpályás.

A magyar válogatott így nulla ponttal várja az utolsó, a skótok elleni csoportmérkőzését, amelyre vasárnap kerül sor. Bár a csapat nincs jó helyzetben, Szoboszlai nem adja fel a reményt.

– Mindig igyekszem pozitív maradni, de két lábbal a földön kell maradnunk. Nem adjuk fel egy percre sem, és kiélvezzük az utolsó mérkőzést. Ha sikerül bravúrt elérnünk, akkor örülni fogunk, ha nem, akkor sajnos ebben ennyi volt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.