Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Miben bízhatunk a németek elleni vereség után? Nem is bonyolult

A magyar válogatott a Németországtól elszenvedett 2-0-s vereség után nehéz helyzetbe került az Európa-bajnokságon. Miután 1-1-re lett a Svájc–Skócia találkozó, az is is eldőlt, hogy a mieink legfeljebb a harmadik helyen végezhetnek az A csoportban. Ám jól tudjuk, hogy a hat harmadik helyezettből négy továbbjut. Ennek elérése nem reménytelen, de természetesen nem csak Marco Rossi csapatán múlik. S hogy még min? Minél több döntetlenen a többi csoportban…

2024. 06. 19. 20:26
Hősök tere szurkolói zóna
Németország-Magyarország
A szurkolók érthetően csalódottak Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Németországtól elszenvedett 2-0-s vereség után magyar válogatott két forduló után nulla ponttal, 1-5-ös, tehát mínusz négyes gólkülönbséggel áll az Európa-bajnokság A csoportjában. Hogyan tovább, mik a kilátások ezután?

Németország-Magyarország EB, matek, továbbjutás
Még nem került padlóra a magyar válogatott. Fotó: Mirkó István

– Most lehet matekozni, reméljük, hogy az utolsó mérkőzésünknek is lesz tétje – mondta ki a lényeget a mérkőzés után

Hogy is áll a matek? A magyar válogatott ezután már csak extrém esetben lehetett volna második az A csoportban. Ehhez először is az kellene, hogy szerda este 21.00-tól Skócia, majd a harmadik fordulóban Németország is győzze le Svájcot, a mieink pedig úgy nyerjenek a skótok ellen, hogy a Magyarország–Svájc–Skócia körbevetésben nekünk legyen a legjobb a gólkülönbségünk. Az 1-1-re végződött Svájc–Skócia meccsel ugrott ez a forgatönyv

Törődjünk a magunk dolgával, először is győzzük le Skóciát a harmadik fordulóban. Ez mindennek az alapja. Ezzel az A csoportban mindenképpen meglesz a harmadik hely.

S akkor jön igazán a matek. Hogyan kerülhetünk be a hat harmadik közül a legjobb négy közé?

Először is úgy, minél kevesebb riválisnak legyen háromnál több pontja, sőt lehetőleg kevesebb annál. Ez sok döntetlennel valósulhat meg. Innen nézve a B és a C csoport nem alakul rosszul, van rá esély, hogy Spanyolország és Olaszország, valamint Anglia és Szerbia kiemelkedik a maga négyeséből.

De nem zárhatjuk ki, hogy több hárompontos csapat lesz, amelyek között majd a gólkülönbség dönt. Biztató, hogy az előző két Eb-n egyetlen csapat, Ukrajna esett ki három ponttal, Portugália nyolc évet például úgy lett Európa-bajnok, hogy három döntetlennel élte túl a csoportkört.

Nincs mese, a harmadik fordulóban nagyon el kell kalapálni a skótokat. 

 

A Németország–Magyarország mérkőzés elemzése a Szpíker korneren:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.