Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Vetélytárstól érkezett az Újpest új vezetőedzője

Az NB I-ben szereplő Újpest futballklub elnöke, Ratatics Péter bejelentette, Bartosz Grzelak váltja Mészöly Gézát a kispadon.

2024. 06. 15. 11:27
Bartosz Grzelak elhagyta a Fehérvárt az Újpest kedvéért
Bartosz Grzelak elhagyta a Fehérvárt az Újpest kedvéért Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehérvár tavaly hajszál híján kerülte el a kiesést, a tavaly márciusban kinevezett Bartosz Grzelak a következő idényben egészen a negyedik helyre repítette előre a csapatot, amely mindössze egy ponttal maradt le a dobogóról. A svéd vezetőedző kvalitásaira – talán ennek is köszönhetően – azóta más együttesnél is felfigyeltek, olyannyira, hogy a Mészöly Gézával nem hosszabbító Újpest lecsapott a trénerre.

A lila-fehérek elnöke, Ratatics Péter péntek késő este a szurkolóknak címzett üzenetében jelentette be a fejleményeket.

– A rendkívül fontos döntést hosszas kiválasztás előzte meg, melyben több, kifejezetten jó jelölt közül tudtunk választani. Az egyik legerősebb szempont, ami alapján rá esett a választás, az az erős vezetői képessége, melyet remekül használva képes arra, hogy csapatot kovácsoljon a magyar és a külföldi játékosok egyvelegéből – állt a közleményben, amely reményt keltő szavakkal zárult: – Az építkezés megkezdődött, és töretlenül haladunk előre.

Az Újpestnek szüksége is van az előrelépésre azok után, hogy a májusban lezárult idényben a kiesés ellen harcolt, tizedik helyezettként hat ponttal előzte meg az NB II-be zuhant Kisvárdát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.