Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Elővették Willi Orbánt a svájciak

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton Svájc ellen kezdi meg a szereplését a németországi Európa-bajnokságon. A mérkőzés előtt természetesen a svájci sajtó is foglalkozott a mieinkkel, Willi Orbán táplálkozásának például külön cikket is szenteltek.

2024. 06. 15. 9:51
Willi Orbán a magyar válogatott edzésén
Willi Orbán a magyar válogatott edzésén Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-bajnoki csoportból való továbbjutás szempontjából talán a legfontosabb mérkőzés az első lesz a magyar és a svájci válogatott számára is. A németek – különösen pénteki gálájukat figyelembe véve – pályáznak a legnagyobb eséllyel az A csoport első helyére, a skótok vélhetően az utolsóra, és a mieink, illetve a svájciak pedig összecsaphatnak a biztos továbbjutást érő másodikért.

Éppen ezért a szombati találkozót (15.00, tv: M4 Sport) nem csak Magyarországon övezi nagy érdeklődés, a svájci sajtó is foglalkozik csapatával. Olykor részletekbe menően.

A 20min például étrendjét vizsgálta meg, a 31 éves védő egy korábbi nyilatkozata miatt. 

– A reggeli granola lomhává és lassúvá tesz. Inkább fehérjékre van szükségem, mint szénhidrátokra. Reggelire néha a steak is megfelelő lehet – osztotta meg véleményét az RB Leipzig játékosa a DPA-val, hozzáfűzve, hogy természetesen a szénhidrátot sem száműzte az étrendjéből.

A portál még egy táplálkozási szakembert is bevont a kérdésbe. – Alapvetően soha nem adható egyszerű válasz a helyes étrend kérdésére. Feltételezhető, hogy Orbán nem csak húst eszik. De egyértelmű, hogy ha egyoldalúan táplálkozunk, az tápanyaghiányhoz vezet – nyilatkozta Dani Hofstetter.

A táplálkozási szakember mondanivalójáról bővebben az Origón olvashatnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.