Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Ezt történt a Wizz Air szurkolói járatával, a légitársaság közleményt adott ki

Amint arról beszámoltunk, a Wizz Air ma délelőtti járata Dortmundba nem tudott elindulni Budapestről, és ez jelentős feszültséget okozott a labdarúgó Eb-re utazó szurkolók között. A magyar válogatott első csoportmérkőzésén 15 órakor Kölnben lép pályára, kérdés, befutnak-e a drukkerek.

2024. 06. 15. 10:43
A Wizz Air járata nem tudott időben elindulni
Fotó: Facebook/Wizz Air – képünk illusztráció
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A történtek után a Wizz Air 10.16-kor a következő közleményt adta ki:

„A Wizz Air a mai napon Budapestről négy, Debrecenből egy szurkolói járatot indított Kölnbe, a labdarúgó Európa-bajnokság mai mérkőzésére. A repülőgépek hajnalban, a tervezett időben elindultak, és már meg is érkeztek a célállomásra. A légitársaság ma délelőtti, menetrend szerinti, Dortmundba tartó járata a nemzetközi légi közlekedési kapacitáshiányok miatt azonban csak késve tud elindulni, így azok a meccsre tartó utasok, aki a szurkolói járat helyett erre váltottak jegyet, a menetrendhez képest késve érkeznek Dortmundba. A Wizz Air munkatársai, ahogy mindig, úgy most is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legkisebb késéssel érjenek oda az utasok a célállomásra, és a meccsre tartók mielőbb folytatni tudják útjukat Kölnbe is, hogy személyesen szurkolhassanak a magyar csapat sikeréért. A légitársaság a dortmundi menetrend szerinti járatával kapcsolatos kellemetlenségek miatt elnézést kér.”

Megérkeznek-e időben a drukkerek?

A gépnek 8.25-kor kellett volna indulnia, s 10.29-kor szállt fel.

 

Mint azt az Origó cikkében megjegyezte,  a szurkolók félelme nem alaptalan, hogy odaérnek-e a meccsre, hiszen tömegközlekedéssel közel másfél óráig tart az út a dortmundi repülőtérről Kölnbe, és a stadionba beléptetés sem egy percet vesz igénybe.

Paczolay Máté külügyi szóvivő a következő tájékoztatást adta:

– Kollégáinkhoz is érkezett segítségkérés a konzuli ügyeleten. A segítséget kérő szurkolókat tájékoztattuk a különböző személyszállító cégek elérhetőségeiről és személyesen is felvettük ezen cégekkel a kapcsolatot, hogy biztosan a magyarok rendelkezésére álljanak. A legfontosabb, hogy Kölnben a stadionnál lévő konzulok külön készülnek a járatkésésben érintett szurkolók érkezésére, hogy biztosítva legyen a mielőbbi bejutás számukra. Információink szerint a Wizz Air a járatkésés miatt két buszt szervez a magyar a szurkolóknak, hogy lehetőleg mindannyian és még időben eljussanak Kölnbe.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.