Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Kroos zseniális volt, összehasonlította a skót és a magyar válogatottat + videó

Amint arról beszámolunk, a labdarúgó Eb nyitómérkőzésén a németek 5-1-re legyőzték a skótokat, Toni Kroos pedig a lefújás után elmondta, hogy a következő ellenfelük szerinte egy osztállyal magasabb szintet képvisel, mint a skótok. Vagyis Marco Rossi csapata, a magyar válogatott.

2024. 06. 15. 9:49
UEFA EURO 2024 - Group A Germany vs Scotland
Toni Kroos és Julian Nagelsmann szövetségi kapitány Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Toni Kroos még májusban, a Real Madrid–Borussia Dortmund BL-döntő előtt bejelentette, hogy a szezon végén befejezi a pályafutását. A 34 éves német középpályás a Reallal aztán megnyerte a finálét – hatodszor lett BL-győztes –, s most az Eb-n tehát az utolsó tornáján játszik. S remekül teljesített a pénteki nyitómeccsen, amelyen a német válogatott 5-1-re kiütötte a skótokat. Kroos – aki kezdőként a 80. percig volt a pályán, ekkor Emre Can váltotta – a meccsen 102-szer passzolt, s 101-szer jó helyre ment a labda! Az első félidőben 55/55, a másodikban 47/46 volt a mutatója! S mind a nyolc hosszú indítása tökéletes volt.

passzai az első félidőben

A találkozó 11. percében az Eb első gólját hozó akció is tőle indult, ő ívelte a labdát Kimmichnek, aki középre tette, Wirtz pedig 17 méterről belőtte.

– Megpróbáltunk oldottan játszani, és meg is tudtuk valósítani, amit elterveztünk. Mindig van egy terv, ami nem működik mindig százszázalékosan, de azt hiszem, ma bejött. Az ellenfelünk nem futballozott topformában, de nagy győzelmet arattunk. A következő ellenfelünk egy osztállyal jobb, mint a skótok – fogalmazott a mérkőzés után Toni Kroos.

A német válogatott következő ellenfele jövő szerdán pedig a magyar válogatott lesz; Kroos tehát nem titkolja, hogy csapatát jóval erősebbnek tartja, mint a skótokat.

 

Kroos mestermunkája után vastaps

Amikor Kroos lejött a pályáról, a közönség állva tapsolt neki:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.