Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Bosszantó ok miatt maradhatnak le magyar szurkolók a mai meccsünkről

Nem várt akadályba ütköztek a Magyarország–Svájc labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzésre tartó hazai szurkolók. Hatalmas késéssel indul meg szombaton a repülőjáratuk Németországba, így akár az is megtörténhet, hogy néhányan nem érnek oda 15 órás kezdésre, netán lemaradnak a meccsről.

2024. 06. 15. 8:00
Sok magyar szurkoló már Németországban van, de vannak, akik egyelőre itthon ragadtak
Szombaton játssza első meccsét a magyar válogatott a 2024-es foci Eb-n Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azon szurkolók, akik szombat reggel Budapestről a Dortmundba tartó járattal utaztak volna el a németországi Európa-bajnokságra, kellemetlen meglepetéssel szembesültek. Repülőgépük a tervezett 8.15 órás indulás helyett nagyjából kétórás késéssel, várhatóan 10.20 körül kel útra.

A Magyarország–Svájc Eb-meccsre (15.00, tv: M4 Sport) készülő drukkerek attól tartanak, hogy emiatt nem érnek időben a találkozó helyszínére, Kölnbe, aggodalmuknak a közösségi oldalakon is hangot adtak.

Mint azt az Origó megjegyzi, félelmük nem alaptalan, hiszen tömegközlekedéssel közel másfél óráig tart az út a dortmundi repülőtérről Kölnbe, miközben a járatuk csak 12 után érkezik meg a célállomásra. Arról nem is beszélve, hogy a kölni stadionba is kell jutniuk, és a beléptetés sem egy percet vesz igénybe…

FRISSÍTÉS 1.

FRISSÍTÉS 2.

Paczolay Máté külügyi szóvivő a következő tájékoztatást adta:

– Kollégáinkhoz is érkezett segítségkérés a konzuli ügyeleten. A segítséget kérő szurkolókat tájékoztattuk a különböző személyszállító cégek elérhetőségeiről és személyesen is felvettük ezen cégekkel a kapcsolatot, hogy biztosan a magyarok rendelkezésére álljanak. A legfontosabb, hogy Kölnben a stadionnál lévő konzulok külön készülnek a járatkésésben érintett szurkolók érkezésére, hogy biztosítva legyen a mielőbbi bejutás számukra. Információink szerint a Wizz Air a járatkésés miatt két buszt szervez a magyar a szurkolóknak, hogy lehetőleg mindannyian és még időben eljussanak Kölnbe.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.