Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Lovasrendőrök vágtak a szurkolók közé az Eb nyitómeccse után + videó

Németország kiütötte Skóciát a labdarúgó Európa-bajnokság nyitómeccsén Münchenben péntek este, ami után még órákig hömpölygött a tömeg az Allianz Arena és a metró között. Lovasrendőrök meneteltek a szurkolók közé, és kellemetlen meglepetést is hagytak maguk után, de a németek és a skótok együtt buliztak a müncheni éjszakában.

2024. 06. 15. 6:10
UEFA EURO 2024 - Group A Germany vs Scotland
Csalódott skót szurkoló magánya az Allianz Arena lelátóján, miután Németország 5-1-re kiütötte csapatát az Eb nyitómeccsén. Fotó: EPA/MARTIN DIVISEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kitört Münchenben a német futball-láz, amelyet sokat hiányoltak az Eb kezdete előtt. Az elmúlt évek kudarcai mély nyomot hagytak a német szurkolókban, és nyilvánvaló volt, hogy ezúttal a csapatnak kell lázba hozni a drukkereket, nem fordítva. Julian Nagelsmann válogatottja elvégezte a leckét az Eb nyitómeccsén, amelyen 5-1-re kiütötte Skóciát a magyar válogatott csoportjában.

UEFA EURO 20024 - Public screening of opening match Germany vs Scotland
A német szurkolókat lázba hozta a válogatott teljesítménye. Fotó: EPA/Clemens Bilan

A meccs után spontán buli alakult ki az Allianz Arena és a metró közötti hosszú útszakaszon. Órákig tartott, mire felszívódott a tömeg, és közben a drukkerek magukat szórakoztatták, énekeltek, ugráltak. A skótok sem törtek össze, zúgott a „No Scotland, no party”, és a skót duda is megszólalt. A dudás skót szoknyában és német mezben játszott, ami jól érzékelteti a nagy egymásra találást.

 

 

Lovasrendőrök és lócitrom

Kellemetlen meglepetés is érte a stadionból hazaigyekvő szurkolókat. Lovasrendőrök meneteltek keresztbe a drukkerek útvonalán és közöttük. Közelről hatalmasnak tűntek a lovak, de szelíden tartották őket. Más kérdés, hogy hagytak maguk után kellemetlen meglepetést, amit nem győztek kerülgetni a szurkolók, de volt olyan csomag is, ami már szétkenődött valaki lábán az aszfalton.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.