Marco Rossi két szóban elintézte „a dilemmáit”

Marco Rossi megtartotta a sajtótájékoztatóját a Svájc elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt. A magyar válogatott szövetségi kapitányának fejében nincsenek kérdőjelek, eldöntötte, hogy melyik tizenegy labdarúgót küldi pályára szombaton 15 órakor.

2024. 06. 14. 19:14
Marco Rossi nem izgul az Európa-bajnokság előtt
Marco Rossi nem izgul az Európa-bajnokság előtt Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svájc ellen mutatkozik be az Európa-bajnokságon a magyar válogatott. Szombati ellenfelünk általában megnyerő teljesítményt nyújt a nagy tornákon, a csoportkörből továbbjut. Marco Rossi szövetségi kapitány megállapította, csapata erős ellenféllel néz szembe, de magabiztosnak látja a játékosait.

Marco Rossi szerint játékosai felkészülten várják a svájciak elleni meccset
Marco Rossi szerint játékosai felkészülten várják a svájciak elleni meccset Fotó: Mirkó István

– Az ellenfélnek számtalan erőssége van. Kemény, szilárd csapat, a védekezésük erős és jól szervezett, ugyanakkor a középpályán is komoly játékerőt képviselnek. Támadásban gyorsak és technikailag képzettek, ezért nem tehetjük meg, hogy csak egy játékosra figyelünk, csapatként kell szembeszállnunk velük – mondta pénteki sajtótájékoztatóján az olasz–magyar szakember, majd a mieinkről is beszélt. – A játékosaim már a felkészülési időszak előtt is magabiztosak voltak, azóta pedig a kemény munka eredményeként napról napra növekedett az önbizalmuk. Én bízom bennük. Nem véletlenül vagyunk itt, kiérdemeltük a részvételt, de azt senki sem tudja megjósolni, mi történik majd itt. 

Az előző Eb-n jól játszottunk, de nem jutottunk tovább a csoportból. Most szeretnénk főszereplők lenni, örömet szerezni a szurkolóinknak.

Amikor arról érdeklődtek válogatottunk szövetségi kapitányánál, ő, illetve a játékosok izgulnak-e, így felelt: – A srácok érzik a nyomást, hiszen itt vagyunk az Európa-bajnokságon, amit az egész világon nézni fognak. Nem barátságos meccsekről van szó, így nem lehet elkerülni az elvárásokat. Ezért fontos fenntartani a koncentrációt a felkészülés során, összeszedettnek kell maradnunk. Amikor a pályán leszünk, mindent bele kell adnunk. 

Rossi tudja, mit akar

Az elmúlt időszakban több kérdés is felmerült a válogatott kezdőcsapatával kapcsolatban: Gulácsi Péter, esetleg Dibusz Dénes álljon-e a kapuban, Loic Nego vagy Bolla Bendegúz kerüljön-e a kezdőbe. Marco Rossi fejében nincsenek kérdőjelek. 

– Nincs dilemmám – zárta rövidre a kezdőcsapatra vonatkozó kérdést, és azt is elárulta, Loic Nego a sérülése után szombaton még nem lesz bevetésre kész.

 

Messzire jutott Szoboszlai, Bolla és Varga

A játékosok közül Bolla Bendegúz és Loic Nego csatlakozott a szövetségi kapitányhoz a sajtótájékoztatón. Előbbi elmondta, a svájci kupadöntő miatt később csatlakozott a kerethez, de ez nem jelentett neki problémát. Ő is magabiztos a szombati mérkőzés (15.00, tv: M4 Sport).

– Fontos volt, hogy az írek elleni vereség után a hazai közönségünk előtt jól játsszunk. Azt hiszem, hogy az én teljesítményemmel is elégedett lehettem. Segített ez a meccs, hogy tovább növekedjen az önbizalmunk – állapította meg a svájci Servette védője, aki gyerekkori társaival, Szoboszlai Dominikkel és Varga Kevinnel együtt valósítja meg az álmait. – Elképesztő, hogy honnan indultunk, 2007 óta elég sok idő eltelt. Büszkeséggel tölt el, hogy hova jutottunk, az Eb-re készülünk. Megmutatja, hogy mennyire keményen dolgoztunk a Főnix Goldban, ezt szeretnénk folytatni.

Határ a csillagos ég

Nego a jó kezdés fontosságát emelte ki. – Jó csapatunk van, hosszú ideje együtt dolgozunk. Hozzá vagyunk szokva az ilyen meccsekhez. Mindenki készen áll, a meccsre összpontosítunk, jól tudjuk, hogy milyen fontos a jó kezdés. A csoportból való továbbjutás a minimális célkitűzés, de szerintem ez minden válogatottal így van. De egyébként nincs határ.

A Le Havre játékosa továbbá elismerte, máshogy alakult az élete, mint ahogy azt elképzelte. – Nem gondoltam arra, hogy egyszer a magyar válogatottban kötök ki, de az élet Magyarországra sodort, és nem bántam meg ezt a döntést. Köszönet jár a magyar honfitársaimnak a szeretetért.

A magyar válogatott játékosok bejárták a kölni stadiont
A magyar válogatott játékosok bejárták a kölni stadiont Fotó: Mirkó István


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.