Minden, amit az első magyar Eb-csoportmeccs helyszínéről tudni érdemes + videó

A magyar válogatott az idei Európa-bajnokságon az első mérkőzését június 15-én, szombaton Svájc ellen játssza. A helyszín Németország négy, egymillió feletti lakossal rendelkező városának egyike, Köln. Ismerje meg az Origó cikkének segítségével!

2024. 06. 14. 15:55
A kölni RheinEnergieStadion, a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Köln otthona 2024. június 13-án. Itt rendezik meg a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójában a Magyarország - Svájc mérkőzést június 15-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarország–Svájc Eb-csoportmeccset szombaton 15.00-kor kezdik. A Szpíker korner legfrissebb vlogcastjében is ez a találkozó volt terítéken.

SZOBOSZLAI Dominik
A magyar válogatott tagjai hétfő óta Németországban készülnek a szombati, svájciak elleni csoportmeccsre Fotó: Illyés Tibor

Kölni dóm és kabalakecske

Kétségtelenül Köln egyik ikonikus építménye a dóm, amely 157 méteres magasságával a világ harmadik legmagasabb keresztény temploma. A város focicsapatának, az 1. FC Kölnnek a címerében is szerepel. Igaz, ebben a címerben kicsit hangsúlyosabb a kabalakecske, de azért a csodás építmény is kivehető. Kölnben személyes találkozóra is van lehetőség az imént említett kabalaállattal, méghozzá a helyi állatkertben, ott tölti ugyanis dolgos hétköznapjait a meccsnapokon a stadionban szurkoló IX. Hennes. Nem nehéz megtalálni, a kölni állatkertben nem az oroszlánok, a zsiráfok vagy az elefántok az első számú látványosságok, hanem ő, a kecske – olvasható az Origó riportjában.

 

Látogatás a világbajnok labdarúgó éttermében

A cikk szerzője felkereste a Mangal Döner egyik éttermét is, ami arról is ismert, hogy ennek a láncnak a tulajdonosa Lukas Podolski. Arra semmi garancia nincs, hogy valamelyik pult mögött személyesen ő szeleteli a húst – jegyezte meg a cikkíró.

További érdekességeket, így a felkeresésre érdemes látnivalókat és a stadion megközelítésére vonatkozó információkat IDE kattintva megtalálja az Origó teljes anyagában!

 

Az idegenvezető szerepében a volt válogatott kapus, Hajdu Attila!

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.