Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Vérlázító svájci írás: neonáciknak nevezi a bulvárlap a magyar szurkolókat + videó

A németországi labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott ma 15 órakor Kölnben a svájciak ellen játssza az első mérkőzését az A csoportban. Marco Rossi csapatának bemutatkozására rengeteg magyar szurkoló érkezett a városba. A svájci Blick nevű bulvárlap többek között egy vérlázító cikkel hangolt: neonáci csoportnak nevezte az Eb-re szervezett formában érkezett magyar drukkereket.

2024. 06. 15. 12:30
MIR_4265
A magyar szurkolók Kölnben Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Vonattal tartok Köln felé. A svájci szurkolók itt énekelnek mögöttem, egyelőre a magyarok hangját nem hallom, de a stadion tőlünk fog zengeni, teremtsünk Puskás Aréna-hangulatot a kölni stadionban is! Mutassuk meg, hogy egységben az erő” – írta ki délelőtt a Facebookon az egyik szurkolói csoportban egy Nagyváradról érkező drukker, Krisztián. Ő biztosan odaér a kezdésre, akik viszont a Wizz Air reggeli szurkolói jártával indultak Budapestről, a tervezett 8.25 helyett csak 10.29-kor szálltak fel, és ez a gép Dortmundban landol; szóval, ők amiatt is izgulhatnak, hogy időben befutnak-e. A Wizz Air közleményt adott ki a késés okáról.

A történtek után Paczolay Máté külügyi szóvivő a következő tájékoztatást adta:

– Kollégáinkhoz is érkezett segítségkérés a konzuli ügyeleten. A segítséget kérő szurkolókat tájékoztattuk a különböző személyszállító cégek elérhetőségeiről és személyesen is felvettük ezen cégekkel a kapcsolatot, hogy biztosan a magyarok rendelkezésére álljanak. A legfontosabb, hogy Kölnben a stadionnál lévő konzulok külön készülnek a járatkésésben érintett szurkolók érkezésére, hogy biztosítva legyen a mielőbbi bejutás számukra. Információink szerint a Wizz Air a járatkésés miatt két buszt szervez a magyar a szurkolóknak, hogy lehetőleg mindannyian és még időben eljussanak Kölnbe.

Egy szurkolói fotó „Kölni ébredés” címmel.Forrás: Facebook/Árpád Kósa

A Metropol arról írt, hogy Kölnben már pénteken rengeteg drukker gyülekezett, olyannyira, hogy teljesen megtelt a szurkolói zóna, és sok magyar is volt, akik nem fértek oda a kivetítő elé, amelyen a Németország–Skócia nyitómérkőzés (5-1) ment.

A Carpathian Brigade ’09, a magyar válogatott szurkolói csoportja még pénteken arról tájékoztatott, hogy egy gyülekezőponton 10 órakor találkoznak, és már 12 órakor indulnak a 15 órakor kezdő mérkőzés színhelyére. A találkozó előtt a svájci Blick nevű bulvárlap is foglalkozott a mieinkkel, és egészen döbbenetes cikket írtak a magyar szurkolókról – szúrta ki az Origó. A svájci lap gyűlölettel arról értekezik, hogy a magyar szurkolói csoport, a Carpathian Brigade ultráitól tartani kell, mivel egész Európában rettegnek tőlük. A Blick szélsőségeseknek, neonáciknak nevezte azokat a magyar drukkereket, akik szervezett formában utaztak el a németországi kontinenstornára.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.