Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Svájc

Varga Barnabás: Benne van a pakliban, hogy ez megbosszulja magát

A németországi foci Eb A csoportjának első fordulójában a magyar labdarúgó-válogatott 3-1-re kikapott Svájc legjobbjaitól. A magyar csapat gólját Varga Barnabás szerezte, s mind ő, mind csatártársa, Sallai Roland az első félidőben, illetve a sok ütemtévesztésben látja a vereség okát.

2024. 06. 15. 17:14
Magyarország Svájc Varga Barnabás foci Eb 2024
Varga Barnabás góllal mutatkozott be az Európa-bajnokságon Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs nagy titok, az első félidőben összeszedett 2-0-s hátrányból nem tudott felállni a magyar labdarúgó-válogatott, hiába javult fel a játéka a második félidőre Svájc ellen. Varga Barnabás szépített is, de egyenlítés helyett az utolsó pillanatokban újabb gólt kapott a magyar csapat . Varga Barnabás és is nyilatkozott a meccs után az M4 Sportnak, s két támadónk nagyon hasonlóan értékelte a mérkőzést.

Magyarország Svájc foci Eb 2024
A magyar válogatott vereséggel kezdte az Európa-bajnokságot (Fotó: Mirkó István)

Hogy látta a Svájc elleni meccset Varga Barnabás?

– Az első félidőben nem játszottunk jól, mindig ütemet tévesztettünk, lemaradtunk. A második játékrész már jobban nézett ki, megvoltak a helyzeteink, erre kell építeni. Az utolsó percekben egygólos hátránynál kockázatot kell vállalni, kicsit jobban kinyíltunk, benne van a pakliban, hogy ez megbosszulja magát, de meg kellett próbálni – értékelt a Ferencváros támadója, aki nem tudott örülni első Eb-góljának a lefújás után.

Hasonlóan értékelte a 3-1-es magyar vereséggel zárult meccset Sallai Roland is, a Freiburg támadója.

– Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, nem értünk ki az emberekre. Mindenki exta motiváltan érkezett ide az Európa-bajnokságra, szeretnénk jó teljesítmény nyújtani.

Az egyik kérdőjel az volt, hogy az elmúlt idényben keveset játszó kezd-e, végül megkapta a lehetőséget Rossitól.

– Az első félidőben sem támadásban, sem védekezésben nem tudtuk megvalósítani, amit szerettünk volna. Sok területet adtunk nekik, nem volt meg az az egységes, agresszív védekezés, ami eddig jellemezte a csapatunkat. A második félidőben másik arcunkat mutattuk, benne volt a döntetlen is a játékunkban. Van még hátra két csoportmeccs, azokon már bármi lehet – mondta Szalai Attila.

Az A csoport második fordulójában a mieink a rendező Németország ellen játszanak, amely Skócia ellen 5-1-es győzelemmel kezdte a tornát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.