Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Nem teljesült Varga Barnabás kívánsága

Varga Barnabás szerda délelőtt hazautazott Magyarországra. A Skócia elleni mérkőzésen súlyos sérülést és arccsonttörést, valamint agyrázkódást szenvedett középcsatár gépe délben landolt Ferihegyen. Egyelőre korai lenne megjósolni, mennyi időt vesz igénybe a Ferenváros csatárának felépülése. Szerda este dől el, hogy a magyar válogatott folytathatja-e a szereplését az Európa-bajnokságon.

2024. 06. 26. 12:39
VARGA Barnabás
Varga Barnabás újra itthon. Remélhetőleg minél gyorsabban felépül Fotó: MTI/Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden az eredeti tervek szerint alakult, Varga Barnabás szerdán elhagyhatta a stuttgarti kórházat, egészen pontosan a Klinikum Stuttgart száj- és állkapocssebészeti osztályát, ahol megműtötték és ápolták. Mi több, Varga Barnabás már haza is repült, déltájban landolt a gépe Ferihegyen.

Varga Barnabás, magyar válogatott, itthon, Marco Rossi, sérülés, Stuttgart, kórház
Varga Barnabás végleg búcsút intett az Európa-bajnokságnak. Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Miként kedden megírtuk, felmerült, hogy a Ferencváros játékosa nem jön haza, hanem csatlakozik a magyar válogatott keretéhez Weiler im Allgäuban, ám az orvosok lebeszélték erről, s azt tanácsolták neki, inkább otthon pihenjen. Mi több, maga a játékos vasárnap este, a műtét előtt még abban bízott, hogy játszhat az Eb-n

Ez a kívánsága nem teljesült.

 

A skótok nem foglalkoztak vele

Varga Barnabás vasárnap a Magyarország–Skócia mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést, amikor a skótok kapusa, Angus Gunn a labdáért kifutva letarolta őt a könyökével. Gunn az esetről később meglehetősen érzéketlenül beszélt. Ami azért is volt furcsa, mert Antoine Griezmann-nal az élen világsztárok egész sora posztolta a jókívánságait. Varga néhány másodpercig eszméletlenül feküdt a földön, az orvosi segítség késve érkezett meg, az UEFA mosta kezeit emiatt, de aztán szerencsére a játékos magához tért.

A Ferencváros játékosát a Klinikum Stuttgart kórház száj- és állkapocssebészeti osztályára szállították, ahol hétfőn megműtötték . A Svájc ellen gólt szerzett csatárt szövetségi kapitány vezérletével kedden meglátogatta a kórházban a magyar válogatott küldöttsége, amelynek a játékosok képviseletében is a tagja volt. A kórház kedd este részletesen beszámolt a játékos állapotáról.

Mikor épülhet fel Varga Barnabás?

Arról még korai lenne jóslatokba bocsátkozni, hogy a Ferencváros középcsatára mikor térhet vissza a pályára. Egyes vélemények szerint a teljes felépülése akár fél évet is igénybe vehet, mások szerint maszkban akár már augusztus végén újra játszhat. A Fradinak nyilván nagy szüksége lenne rá a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Íme, Varga Barnabás háromnapos kálváriája képekben:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.