A negyedik olimpiájáért dolgozik Verrasztó Dávid, aki üzent a sportágát csak tévén keresztül követőknek

Az eddig három olimpián szereplő úszó, a kétszeres világbajnoki ezüstérmes Verrasztó Dávid ezekben a napokban is keményen készül, hogy egy római versenyen keresztül kijuthasson az idei játékok helyszínére, Párizsba. Az elmúlt két évben több nehézség hátráltatta a felkészülését, és mint elmondta, ezek után nem fog rágörcsölni semmire.

2024. 06. 08. 10:41
VERRASZTÓ Dávid
Budapest, 2023. október 22. Verrasztó Dávid a férfi 400 méteres vegyesúszás döntőjében az úszók világkupa-sorozatának utolsó, budapesti állomásán a Duna Arénában 2023. október 22-én. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdáig Zalaegerszegen készül a magyar úszóválogatott Virth Balázs edző vezette csoportja, így mások mellett Verrasztó Dávid és Milák Kristóf is.

VERRASZTÓ Dávid
Verrasztó Dávid hamarosan fontos versenyen ugrik medencébe, Rómán keresztül juthat el Párizsba. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Családi tragédia hátráltatta

A 35 éves Verrasztó számára egy római verseny kínál esélyt arra, hogy kivívja a negyedik olimpiáján való részvételt is. Vajon sikerül elérni a szükséges időeredményt?

– Szerintem közel leszek hozzá, de azt nem mondom, hogy biztosan sikerül majd – jelentette ki a Zala vármegyei hírportálnak nyilatkozva Verrasztó Dávid, aki édesanyja elvesztéséről is beszélt. – Az elmúlt két év nem volt egyszerű, történt egy családi tragédia, úgyhogy kemény volt. Próbálok nem foglalkozni azzal, hogy hány éves vagyok vagy éppen meddig úszok még. Az időt, amit el kell érnem, életemben már vagy harmincszor megúsztam, de nem fogok semmire, így arra sem rágörcsölni, hogy sikerül-e.

 

„Az olimpiai arany is benne van”

Kérdésre válaszolva Verrasztó Dávid arról is beszélt, hogy szerinte miként áll a magyar csapat felkészülése, és lesz-e magyar arany Párizsban.

– Jól állunk, de nem szabad semmit sem elkiabálni – válaszolta. – Egymás közt nem beszélünk róla, de mindenki teszi a dolgát, amit neki kell. Az olimpiai arany is benne van, de azért egy komoly sportról van szó. Lehet, hogy volt idő, amikor hozzászokhattak, hogy tuti lesz aranyérmesünk, de rohamosan fejlődik az úszás, s amennyit fejlődött, úgy az első nyolc között alig van különbség. Szóval, nem egyszerű sport, bár a televízión keresztül lehet, hogy annak tűnik. Azt mondom mindenkinek, próbálja meg, ússzon le csak egyszer egy kétszáz vegyest. Szerencsére uszoda van mindenhol, ahol ki lehet ezt próbálni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.