Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

A BBC optimista: ennél rosszabb már nem lehet az angol válogatott

A halovány angol válogatott legközelebb az eddig remeklő Svájc ellen lép pályára a labdarúgó Európa-bajnokságon. A BBC öt érvet szedett össze, miért lehet optimista a kedveszegett szurkolótábor a szombati negyeddöntő előtt.

2024. 07. 03. 21:01
Harry Kane és a többi angol játékos is csak keresi a formáját az Eb-n
Harry Kane és a többi angol játékos is csak keresi a formáját az Eb-n Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/firo Sportphoto/Jürgen Fromme
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol válogatott a csoportkör alatt nem tűnt ki a teljesítményével, de a produkciója éppen elég volt ahhoz, hogy megelőzze Dániát, Szlovéniát és Szerbiát. Gondolhattuk, hogy a kieséses szakaszban majd rákapcsolnak Southgate legényei, ám ennek nyoma sem volt, fél percre voltak a kieséstől a Szlovákia elleni nyolcaddöntőben.

zseniális góljának köszönhetően ott még megmenekültek, de a Svájc elleni negyeddöntőnek csúnya vége lehet, ha nem javul fel Southgate gárdája. A BBC a szombati Eb-meccs előtt arról igyekszik meggyőzni a szurkolókat, hogy még nincs minden veszve. Öt érvvel támasztották alá, hogy a drukkereknek van okuk az optimizmusra.

  1. Ennél aligha lehet rosszabb. Az angol válogatott még rosszul játszva is eljutott a negyeddöntőig. Nem úgy, mint a címvédő Olaszország, amely már a nyolcaddöntőben kiesett. Továbbá, a Háromoroszlánosok még veretlenek az Eb-n, és talán a Szlovákia elleni feltámadás lökést adhat nekik a folytatásra. A Svájc elleni meccs előtt erre nagy szükség van, hiszen össze kell kapniuk magukat.
  2. A világ egyik legjobb játékosa a keret tagja. Bár Jude Bellingham egyelőre nem úgy teljesít, mint a Real Madridban, mégis képes meccseket eldönteni, miként azt a Szlovákia elleni találkozón is megmutatta. Ráadásul a Bundesliga legutóbbi gólkirálya, is ott van a csapatban, ahogy a Manchester United 19 éves tehetsége, Kobbie Mainoo is, aki az angolok egyik legjobbika volt a nyolcaddöntőben.
  3. A többi esélyes is botladozik. Nem az angol az egyetlen aranyról álmodozó válogatott Németországban, amely alulteljesít. Olaszország már kiesett, Belgium is, Franciaország pedig anélkül jutott a legjobb nyolc közé, hogy akciógólt lőtt volna. Portugália csak tizenegyespárbajban tudta legyűrni Szlovéniát a nyolcaddöntőben. Hollandia pedig csak a harmadik lett a négyesében, miközben Anglia csoportelsőként végzett.
  4.  A sorsolás az angoloknak kedvez. A BBC megítélése szerint az angolok a könnyebb ágra kerültek, hiszen a spanyolokkal, németekkel, portugálokkal és a franciákkal csak a döntőben futhatnak össze. Ehelyett Southgate fiainak Svájc esetleges legyőzése után a legjobb négy között Törökország vagy Hollandia lehet az ellenfelük.
  5. Hosszú a kispad. Az angol keret jó játékosokban bővelkedik, a szövetségi kapitány a bőség zavarával küzd. Olyan futballistákat hozhat be a kispadról, mint Ivan Toney, Cole Palmer, Ollie Watkins, esetleg Anthony Gordon. A frissességük előnyt jelenthet a kieséses szakasz olykor hosszúra nyúló mérkőzésein.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.