A tengernyi pénz nem volt elég, a City sztárja engedhet a csábításnak

Az angol bajnok Manchester City két futballistájáért bejelentkeztek szaúdi klubok a nyáron. Mindkettejük esetében arról lehetett hallani, hogy hajlanak a váltásra, Pep Guardiola azonban tiszta vizet öntött a pohárba. Az egyikükkel kapcsolatban legalábbis.

2024. 07. 23. 14:55
Kevin de Bruyne csak átmenetileg köszönt el a Manchester City szurkolóitól
Kevin de Bruyne csak átmenetileg köszönt el a Manchester City szurkolóitól Fotó: AFP/Oli SCARFF
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevin de Bruyne a 2015-ben való megérkezte óta mindent megnyert a Manchester Cityvel. Időközben 33 éves lett, egy év van hátra a szerződéséből, a nyáron többször is szóba került, hogy mit hozhat számára a jövő. A belga középpályásért bejelentkezett a szaúdi al-Ittihad, és júniusban maga De Bruyne sem zárta ki annak lehetőségét, hogy továbbálljon.

Guardiola (balra) nem számít sok változásra, Ederson mégis elhagyhatja a Cityt
Guardiola (jobbra) nem számít sok változásra, Ederson mégis elhagyhatja a Cityt Fotó: AFP/Ben Stansall

– Michele (De Bruyne felesége – a szerk.) benne lenne egy egzotikus kalandban. Egyre többször beszélünk erről családi körben. Még egy év van hátra a szerződésemből, szóval el kell gondolkoznom azon, mi történjen a jövőben. A legidősebb fiam nyolcéves, Anglián kívül mást nem ismer. Kérdezgeti, hogy meddig maradok a Citynél – mesélte a klasszis. 

– Az én koromban mindenre nyitottnak kell lenni. A pályafutásom végéhez közeledve elképesztő összegekről beszélünk, úgyhogy el kell gondolkodni az ilyen ajánlatokon. Ha két évet lehúzok ott, rengeteg pénzt kereshetek. Előtte talán tizenöt év alatt nem jött össze ennyi.

De Bruyne ekkor tehát még nem adott egyértelmű választ, de a júliusi szalagcímek arról szóltak, hogy eldőlt a játékos jövője, és Szaúd-Arábiában folytatja.

Ezt azóta az átigazolási ügyekben jártas Fabrizio Romano cáfolta, majd Pep Guardiola is így tett. Hiába a De Bruyne által emlegetett zsáknyi pénz, a játékmester egyelőre nem költözik.

– Kevin nem hagy el bennünket – szögezte le a Manchester City menedzsere. – Ha valaki távozik, természetesen elbeszélgetünk majd erről, de az átigazolási időszak utolsó napjáig lesz lehetőségünk a pótlásukra. Nem zárom ki új játékosok érkezést, de nyolcvanöt-kilencvenöt százalék az esély arra, hogy nem változik a keretünk.

Ha De Bruyne nem is, a City kapusa távozhat

Ugyanakkor nem De Bruyne volt az egyetlen, akinek a távozásáról pletykáltak. Az angolok első számú kapusát, Edersont is Szaúd-Arábiából csábítják. Először a Cristiano Ronaldót és Sadio Manét is alkalmazó al-Nasszr szerette volna őt megszerezni, de a Manchester City kevesellte a 30 millió euróról szóló ajánlatot.

Ezzel véget is értek a tárgyalások. Azóta viszont az al-Ittihad is felbukkant a kérők között, és a brazil játékosnak mehetnékje van, úgyhogy ha a szaúdiak letesznek az asztalra 50-60 millió eurót, akkor létrejöhet a transzfer. Fabrizio Romano azt írta, hogy az al-Ittihad rajta van az ügyön.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.