Megint LeBron James mentette meg az amerikaiak becsületét

Noha az Egyesült Államok férfi kosárlabda-válogatottja valamennyi felkészülési meccsét megnyerte a párizsi olimpia előtt, ha nincs az NBA jelenlegi legnagyobb klasszisa, LeBron James, bizony néhány vereség is becsúszott volna az amerikaiaknál. Legutóbb a világbajnok németek ellen segítette győzelemhez LeBron a válogatottját.

2024. 07. 23. 9:36
LeBron James mentette meg az amerikai csapatot
LeBron James mentette meg az amerikai csapatot Forrás: X/Hoop Central
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha valaki csak egy nevet vagy válogatottat mondhatna, hogy biztosan olimpiai bajnok lesz Párizsban, a legtöbb szavazat vélhetően az NBA-sztárok egész sorát felvonultató amerikai férfi kosárlabda-válogatottra voksolna. És nem véletlenül, hiszen olyan klasszisok pattogtatnak majd náluk, mint Jayson Tatum, Kevin Durant, Stephen Curry, Joel Embiid és természetesen a legnagyobb sztárjuk, LeBron James.

LeBron James  és Stephen Curry
LeBron James és Stephen Curry vezette amerikaiak veretlenül mennek Párizsba

Azonban úgy tűnik, a csapatsportoknál nem mindig elég, ha egyénileg szupersztár játékosok llnak össze. Persze az amerikai szurkolóknak még felesleges idegeskedniük, ám a lelküknek biztosan nem tesz jót, amikor szenvedni látják válogatottjukat. De szerencséjükre ott van LeBron James, aki már kétszer is mentőangyalként segítette ki csapatát a kínos helyzetből.

A szakemberek és a szurkolók alig akartak hinni a szemüknek, amikor a mindössze 2011-óta hivatalosan független afrikai állam, Dél-Szudán kis híján legyőzte az amerikaiakat, és csak a 39 esztendős LeBron James kosarával sikerült megfordítaniuk 101-100-ra az eredményt.

– Dél-Szudánban nincsenek fedett kosárlabdapályák. Mi csak pár bevándorló vagyunk, akik pár héttel az olimpia előtt összejöttek, hogy a világ legjobb játékosai ellen küzdjenek a győzelemért – árulta el az afrikaiak legjobbja, a már 2018 óta az NBA-ben játszó Wenyen Gabriel, aki a győztes kosarat szerző 39 éves szupersztár csapattársa a Los Angeles Lakersben.

A dél-szudániak után a németek is megszorongatták az NBA-sztárokat

Aztán jött a világbajnok németek elleni találkozó – utóbbi válogatott azért teljesen más kávéház, mint az afrikaiak –, és jött az újabb szenvedés az amerikaiak részéről. A vb-címvédő a mérkőzés nagy részében sokkal magabiztosabban játszott és a találkozó hajrájában végig vezetett, amikor ismételten megérkezett az amerikaiak mentőangyala. A négyszeres NBA-bajnok LeBron James az utolsó négy percben 11 pontot dobott – pont öttel többet,mint ez idő alatt a teljes német válogatott –, így újra sikerült a fordítás, 92-88-ra nyertek az amerikaiak

A Los Angeles Lakers klasszisa végül 20 ponttal, hat lepattanóval és négy gólpasszal zárt mindössze 18 játékperc alatt. Az Egyesült Államok csodacsapata pedig mind az öt felkészülési meccsét behúzta, ám ha nincs LeBron James, ki tudja, mi lett volna ez az arány.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.