Dani Olmo elnézést kért, és ezt Szoboszlai Dominik is értékeli

Spanyolország ünnepel, hiszen a labdarúgó-válogatott megnyerte az Európa-bajnokságot, de a fiesztába fals hangok is kerültek Álvaro Morata és Dani Carvajal megnyilvánulása miatt. A csapatból viszont Dani Olmo talpig úriember, akinek van stílusérzéke.

2024. 07. 16. 11:07
Dani Olmo hatodmagával lett gólkirály az Eb-n
Dani Olmo hatodmagával lett gólkirály az Eb-n Forrás: X/UEFA EURO 2024
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolországban sokan nem értik, hogy a hétfő éjjeli nagy ünneplésen a Plaza de Cibeles téren mi szükség volt arra, hogy Álvaro Morata csapatkapitány a színpadon a német Jamal Musiala kárára poénkodjon. Dani Carvajal pedig faragatlanul viselkedett Pedro Sanchez miniszterelnökkel a kormányfő ünnepi fogadásán. Dani Olmo viszont talpig úriember, akinek van stílusérzéke, ezt az Instagram-oldalára kitett posztja is alátámasztja; az RB Leipzig középpályása egy olyan fotót osztott meg, ami a döntő egyik kulcspillanatát mutatja: amikor Olmo a találkozó utolsó pillanataiban a gólvonalról fejelte ki Marc Guéhi fejesét.

Dani Olmo az Eb-trófeával
Dani Olmo a trófeával Fotó: EPA/Filip Singer

„Elnézést kérek, jó napot kívánok” – írta ki Olmo, aki hatodmagával az Eb gólkirálya lett; s mindhárom találatát az egyenes kieséses szakaszban szerezte; Grúzia, Németország és Franciaország ellen. Ráadásul Luis de la Fuente együttese az ő győztes góljával jutott be a fináléba.

Olmo hat mérkőzésen összesen 431 percet töltött a pályán, három gólt szerzett, ezzel pedig az angol Harry Kane, a holland Cody Gakpo, a szlovák Ivan Schranz, a német Jamal Musiala és a grúz Georges Mikautadze mellett gólkirályi címet ünnepelhetett.

Amennyiben a régi szabályokat vesszük alapul, amely szerint a szerzett gól után a gólpasszokat nézik, úgy csak Olmo került volna ki győztesen a fenti névsorból, ugyanis egyedül ő adott a három gól mellett két gólpasszt is.

Az RB Leipzig 26 éves játékosa a berlini fináléban végig a pályán volt.

Olmo: A játékostársaim a családom és a legjobb barátaim is egyben

– Csodálatos utazás volt az Eb! A csapatunk több, mint egy csapat: a játékostársaim a családom és a legjobb barátaim is egyben. A döntőben nagyon koncentráltak voltunk, 1-1 után sem bizonytalanodtunk el, mindenki csak az Eb-cím megnyerésében gondolkodott minden pillanatban. Nagyszerű érzés, hogy RB Leipzig futballistaként győzhettem itt Németországban, ezeken a pályákon küzdhettem, amelyeken a Bundesligában is teszem – idézi a Red Bull közleménye Dani Olmót.

A 26 éves Olmo 2020 óta erősíti az RB Leipzig együttesét, Gulácsi Péter és Willi Orbán csapattársa, s Szoboszlai Dominikkel is együtt játszott, mielőtt a magyar csapatkapitány a Liverpool gárdájához szerződött.

Dani Olmo idézett posztját már több mint 400 ezren kedvelték, köztük Szoboszlai Dominik is.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.