Remekül helyettesíti a sérült Vargát, most a West Hamnek talált be Pesics

Ha csak szigorúan a csapatok anyagi értékét nézzük, akkor a Ferencváros minden szempontból elégedett lehet azzal, hogy a 463 millió eurót érő angol West Ham ellen az utolsó pillanatokig vezetve végül 2-2-re végzett. A mutatott játék alapján a zöld-fehérek bizakodva várhatják a jövő heti BL-selejtezőt.

2024. 07. 15. 19:28
Fotó: Fradi.hu/Molnár Ádám
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros lejátszotta utolsó edzőmérkőzését a jövő heti első nagy megméretés, a Bajnokok Ligája-selejtező előtt. Az ausztriai edzőtáborban készülő zöld-fehérek a bolgár CSZKA 1948 Szófia elleni 1-1-es döntetlen és a horvát NK Istrával szemben 3-1-re megnyert találkozó után a 2023-as Konferencialiga-győztes angol West Ham Uniteddel játszottak a tiroli Kitzbühelben.

Owusu a gyorsaságát kihasználva lőtt gólt az angoloknak   Fotó: Fradi.hu/Adam Molnar

Mielőtt rátérnénk a találkozóra, azért nem árt tudni, hogy a Kalapácsosok kezdőcsapatában olyan játékosok léptek pályára, mint az Eb-ről érkező, 57-szeres lengyel válogatott kapus Lukasz Fabianski, a Transfermarkt adatai szerint 50 millió eurót érő ghánai Mohammed Kudus, míg a brazil Luis Guilhermét 23 millió euróért igazolták át a Palmeirastól. Max Kilmanért pedig 47,5 millió eurót fizettek, míg James Ward-Prowse 11-szeres angol válogatott. Ezzel szemben a Ferencváros teljes keretét 58 millió euróra becsülik. 

Nos, a Fradi bebizonyította, a gyepre nem az eurós bankjegyek futnak ki, és remek játékkal az első félidőben kétgólos előnyt szereztek. Érdekesség, hogy ismét olyan játékosok rúgták a Ferencváros találatait, akiket a volt edző, Dejan Sztankovics nem tartott méltónak, hogy a csapat tagjai legyenek: Owusu és a bizonyítási vágytól égő Pesics.

Az utolsó pillanatban egyenlítettek az angolok

Sajnos a második félidőben nem sikerült megőrizni ezt az előnyt. Igaz, a West Ham több cserét is végrehajtott a folytatás előtt. Többek között pályára lépett Emerson Palmieri, aki 2021-ben Európa-bajnokságot nyert az olasz válogatottal, korábban a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját és Európa Ligát nyert, a West Hammel pedig EKL-győztesnek mondhatja magát. Így is mindössze egy perc választotta el a zöld-fehéreket attól, hogy győztesen hagyják el a pályát, ugyanis Gruber Zsombor kapufáját követően az angol gárda a 90. perc végén kiegyenlített.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.