A világ legfurcsább fogadalma – Declan Rice megissza élete első igazi sörét, ha nyernek az angolok

Az angol válogatott középpályása nem tartozik az alkoholt kedvelők közé, de ma felújította a három évvel korábbi fogadalmát. Declan Rice közölte, ha megnyerik vasárnap este az Európa-bajnokságot, biz Isten megiszik egy pofa igazi sört.

2024. 07. 14. 6:53
Declan Rice fent, a szlovákok lent
Declan Rice fent, a szlovákok lent Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Fabian Strauch
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valószínűleg most sokan kapnak a fejükhöz – vagy a gyomrukhoz –, ugyanis egy meglehetősen furcsa szokás derült ki Declan Rice-ról. Az angol válogatott egyik legjobbja ugyanis nem tartozik az alkoholt kedvelő labdarúgók közé, még a sört is csak úgy tudja meginni a 2021-es, olaszok ellen elbukott Eb-döntő óta, ha rengeteg üdítővel keveri össze. 

Az angol játékosok öröme a Svájc elleni tizenegyespárbaj végén
Itt még nem élete első igazi söréért fut Rice (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Nos, Rice mindenre képes az Eb-aranyért, így megfogadta, hogy felújítja a három évvel ezelőtti fogadalmát, és amennyiben Anglia megnyeri vasárnap este az Európa-bajnokságot, akkor nincs mese, leküzdve az undorát, megissza élete első igazi sörét.

– Vélhetően nem lesz egyszerű dolgom, de majd befogom az orrom, mert utálom a sör szagát – nyilatkozta Rice az angol médiának. A 25 éves középpályás áldozata a válogatott sikeréért nem mindennapi, az egyszer biztos, a legtöbb brit szurkoló a fejét foghatja e sorok olvasása után.

Mindenesetre Rice bőven tehet majd azért, hogy elfogyaszthassa élete első igazi sörét, ugyanis Gareth Southgate szövetségi kapitány a kezdőbe jelölte a középpályást. Ha azt még nem is tudhatjuk a lefújásig, vajon Rice megismerkedik az igazi sörrel, ám azt igen, ki lesz az Eb-döntő bírája. Az európai szövetség a francia Francois Letexiert jelölte ki a Németországban zajló Európa-bajnokság vasárnap esti, Spanyolország és Anglia részvételével sorra kerülő fináléjának játékvezetőjéül. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.