Grózer György az olimpia sztárja, 39 évesen a német válogatottban

A párizsi olimpián megkezdődött a röplabdatorna is. A férfiaknál a csoportkör első fordulójában Németország hatalmas küzdelemben nyert 3-2-re Japán ellen, a mezőny legjobbja pedig a németektől a 39 éves Grózer György volt.

2024. 07. 27. 14:48
Grózer György szenzációsan játszott Japán ellen
Grózer György szenzációsan játszott Japán ellen Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németek tavaly a Rio de Janeiró-i nyolccsapatos selejtezőcsoportban az első hat meccsüket – sorrendben Irán, Kuba, Brazília, Olaszország, Csehország és Katar ellen – megnyerték, és akkor az utolsó forduló eredményeitől függetlenül eldőlt, hogy biztosan az első két, továbbjutó hely egyikén zárnak, így  ott lesznek a 12 csapatos olimpiai mezőnyben. A magyar születésű Grózer György 23, 24, 27, 31, 14, majd 13 pontot szerzett, s az első öt meccsen csapata legjobbja volt. 

Grózer György
Grózer György kivívta társai elismerését Forrás: X

– Ez őrületes, elképesztő érzés, még fel sem fogtam. Ez a torna megmutatta, hogy soha nem szabad feladnod az álmaidat. Mi sem tettük, és most mehetünk Párizsba – idézte a Nemzeti Sport a katariak elleni összecsapás után Grózert. S emlékeztetett, hogy német válogatott legutóbb a 2012-ben, Londonban szerepelt olimpián, akkor a negyeddöntőben búcsúzott. Grózer annak a válogatottnak is tagja volt. 

 

Grózer György szenzációsan játszott Japán ellen

A párizsi olimpián Németország első csoportmeccsén hatalmas küzdelemben nyert 3-2-re Japán ellen, a mezőny legjobbja pedig a németektől Grózer György volt, aki 24 pontot szerzett. De volt öt blokkja és négy ásza is.

Grózer György kimagaslott a német válogatottból:

 

 

Az 1984-ben Budapesten született, már 39 éves Grózer György Magyarországon a Vasas, a Dunaferr és a Kométa-Kaposvár játékosa volt, 2002-ben igazolt Németországba, de játszott Olaszországban és Oroszországban, a Belgorod csapatával klubvilágbajnok és Bajnokok Ligája-győztes lett. Megfordult Kínában, Dél-Koreában és Katarban is, jelenleg pedig Törökországban az Arkas Izmir játékosa. Ám a teljesítménye alapján szó nincs arról, hogy már levezetne. A német válogatottat 2007 óta erősíti.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.