A Liverpool kikapott, Szoboszlait gyorsan lecserélték

Szoboszlai Dominikkel a kezdőcsapatban kapott helyet Arne Slot első liverpooli mérkőzésén, de ő sem tudta megmenteni a csapatát a vereségtől a Preston North End ellen. Az angol másodosztályban szereplő csapat 1-0-ra győzött pénteken a Liverpool edzőközpontjában, zárt kapuk mögött megrendezett felkészülési meccsen.

2024. 07. 20. 7:51
Szoboszlai Dominik a Liverpool idénybeli első felkészülési mérkőzésén
Szoboszlai Dominik a Liverpool idénybeli első felkészülési mérkőzésén Forrás: facebook.com/LiverpoolFC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mielőtt még elindult volna az Egyesült Államokba a Liverpool, a csapatnak pénteken beiktattak egy felkészülési mérkőzést. Arne Slot első angliai találkozóján a másodosztályú Preston North End ellen irányította a gárdát.

Megvolt a Liverpool első meccse Arne Slot irányításával
Megvolt a Liverpool első meccse Arne Slot irányításával Forrás: Facebook.com/LiverpoolFC

Az Európa-bajnokságon és a Copa Américán szerepelt vörösök közül tizenegyen még a szabadságukat töltik, így néhány jól ismert arc mellett nagyrészt fiatalok alkották a keretet. Slot igyekezett minél többüknek játéklehetőséget adni, így huszonöt liverpooli fordult meg a pályán hosszabb-rövidebb időre.

Köztük volt Szoboszlai Dominik is, akit csapatából egyetlen játékosként cseréltek le az első félidőben, 33 percet kapott. Hozzá kell tenni, hogy a magyar középpályás csak kedden csatlakozott a felkészülési időszakot már korábban megkezdő társaihoz. A Szoboszlaival egy időben visszaérkezett Andy Robertsont például be sem vetették pénteken.

A mérkőzést Robbie Brady 37 méterről megeresztett lövésével a Preston North End nyerte. Íme a találat: 

 

Hogy alakul a Liverpool további programja?

A Liverpool kedden utazik az Egyesült Államokba , ahol a Real Betisszel (július 27.), az Arsenallal (augusztus 1.) és a Manchester Uniteddel (augusztus 3.) találkozik majd. Az említett hiányzók közül Diogo Jota már részt vesz az amerikai túrán, de Alisson, Alexis Mac Allister, Darwin Núnez, Luis Díaz, Virgil van Dijk, Cody Gakpo, Ryan Gravenberch, Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez és Ibrahima Konaté csak Liverpoolban csatlakozik majd a társakhoz.

Velük kiegészülve augusztus 11-én a Sevilla ellen folytatja a Slot-gárda az Anfielden, majd az előző idény bronzérmesének augusztus 17-én az Ipswich Town otthonában megkezdődik a Premier League új kiírása.

Felkészülési mérkőzés:
Preston–Liverpool 1-0
gólszerző: Brady (27.)
Liverpool első félidő: Jaros, Bradley, Van den Berg, Quansah, Cimikasz, Jones, Elliott, Szoboszlai (Endo, 33), Doak, Salah, Carvalho.
Liverpool második félidő: Davies, Stephenson, Nallo, Phillips, Chambers (Beck, 75), Endo (Nyoni, 75), Bajcetic, Morton, McConnell, Koumas (Blair, 75), Gordon.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.