Ijesztő kezdés után helytállt a magyar válogatott Németországban

Az első tíz percben a német férfi-kézilabdaválogatott átszaladt a magyaron a Stuttgartban rendezett olimpiai felkészülési mérkőzésen. Chema Rodrígueznek sikerült rendezni a sorokat, így a mieink végül megúszták négygólos, 33-29-es vereséggel. A magyar válogatott szombaton Japánnal játssza utolsó meccsét az olimpia előtt, Párizsban először, jövő pénteken Egyiptom lesz az ellenfele.

2024. 07. 19. 18:50
PALASICS Kristóf
Palasics Kristóf jól védett a németek ellen Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pocsékul kezdődött a mérkőzés. A németek három perc alatt elhúztak 4-1-re, a 10. percben pedig már 8-3-ra vezettek. Chema Rodríguez érthetően időt kért. Ezután újra a németek találtak be, de a különbség nem hízott tovább rohamosan. Először 14-7-nél érte el a hét gólt, s ugyanennyi volt a szünetben is (20-13). Dacára annak, hogy a magyar válogatott kapujában Palasics Kristóf egyáltalán nem védett rosszul.

FAZEKAS Gergõ, magyar kézilabda-válogatott, Németország, felkészülési mérkőzés
Fazekas Gergővel nehezen bírtak a németek. Fotó: Czeglédi Zsolt

A második félidő magyar részéről Szita két parádés átlövésgóljával kezdődött, de a németek a 37. percre rátettek még egy gólt az előnyükre (25-17). Ezután végre fordult a kocka, a mieink elkezdték lefaragni a hátrányt, amit a 43. percre négyre csökkentettek (26-22). A magyar lendület ezután sem tört meg, az 51. percben, amikor már csak két gól volt a hátrány (26-24), felcsillant a remény, hogy akár szorossá tehetjük a meccset.

A hajrában Späth, a németek kapusa elkapta a fonalat, ezért nem tudtunk közelebb kerülni a házigazdákhoz. Németország végeredményben 33-29-re győzött. Megérdemelten, tegyük hozzá, de az eredmény nem különösebben számít, a jó iramú, kemény mérkőzés felkészülésnek tökéletesen megtette. 

A magyar válogatottban Palasics összességében jól védett, a második félidőre a védekezés már jól működött, támadásban Fazekas többször is szenzációsan szolgálta ki Bánhidit, annak is örülhetünk, hogy a második félidőt megnyertük.

A magyar válogatott szombaton Japán ellen zárja a felkészülést. Az olimpián a B csoportban szerepel, első ellenfele pénteken Egyiptom lesz. Utána sorrendben Argentína, Norvégia, Dánia, végül Franciaország következik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.