Odáig fajult a helyzet, hogy Mbappé védelemre szorult az Eb-n

Egyetlen gólt szerzett csak ez idáig a labdarúgó Európa-bajnokságon Kylian Mbappé, azt is tizenegyesből, még a csoportkörben. Kritikaáradat zúdul a Real Madridba igazoló francia klasszisra, aki egyelőre nem találja a ritmust az Eb-n. Odáig fajult a helyzet, hogy Didier Deschamps szövetségi kapitánynak kissé ingerülten kellett a védelmébe vennie a szenvedő csatárt.

2024. 07. 07. 18:41
MBAPPÉ, Kylian
A francia Kylian Mbappé a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Portugália-Franciaország mérkőzésen a hamburgi Volkspark Stadionban 2024. július 5-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia válogatott ott van az Eb elődöntőjében, ahol kedden Spanyolország lesz az ellenfele, de eddig finoman szólva sem volt lenyűgöző Didier Deschamps csapatának a játéka. Úgy jutottak el a legjobb négybe, hogy mindössze három gólt szereztek, abból kettő öngól volt, egy pedig Kylian Mbappé tizenegyese. Tehát klasszikus akciógólt még nem ért el az Eb-n Franciaország.

PALHINHA, Joao; MBAPPÉ, Kylian
Kylian Mbappé Portugália ellen is csak szenvedett. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ebben pedig vitathatatlanul nagy felelőssége van Mbappénak, mint a francia válogatott első számú csatárának és legnagyobb sztárjának. A PSG-ből a Real Madridba szerződő gólgyáros nincs formában, ráadásul egy sérülés miatt maszkban kell játszania, ami saját bevallása szerint zavarja a pályán. A Portugália ellen tizenegyespárbajban megnyert negyeddöntőben ráadásul cserét is kért.

„Mbappé már így is sokat tett, nem gondolják?”

Deschamps egy francia tévéműsorban kissé ingerülten kelt a 25 éves csatár védelmére, aki rengeteg kritikát kap a hazájában az Eb-n nyújtott teljesítménye miatt.

– Nem gondolják, hogy már elég történelmet írt azzal, amit eddig elért? – rivallt rá a kritikusokra a szövetségi kapitány, akinek a szavait az ESPN idézte. – Ő persze még több történelmet akar. Mindent megteszünk az orvosi stábbal együtt, hogy egyáltalán itt lehessen velünk. A felkészülés alatt még hátproblémája is volt, mégis itt van.

Deschamps azt is elmondta, hogy a nem teljesen egészséges Mbappé miért ad mégis sokat a francia válogatottnak: – Még ha nem is 100 százalékos, azt pontosan tudom, hogy ha a pályán van, a jelenléte elbizonytalanítja és alkalmazkodásra kényszeríti az ellenfeleket.

Franciaország kedden a spanyolok ellen játssza az Eb első elődöntőjét, a másik ágon holland–angol párharcot rendeznek szerdán. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.