Az Eb-döntő legjobb játékosa a táncpartnerét dicsérte + videó

Szenzációsan játszott a tegnap éjjel Eb-címet szerzett spanyol labdarúgó-válogatottban két fiatal; s az angolok elleni döntőt 2-1-re megnyerő csapatban az első gólt szerző Nico Williams találatához a gólpasszt Lamine Yamal adta. A lefújás után Williams Yamalt dicsérte.

2024. 07. 15. 4:55
UEFA EURO 2024 final - Spain vs England
Lamine Yamal és Nico Williams a spanyol válogatptt első gólját ünnepli, amit együtt hoztak össze Fotó: EPA/
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb-n a 22 éves Nico Williams két gólt és egy gólpasszt, a 17. születésnapját szombaton ünnepelt Lamine Yamal egy gólt és négy gólpasszt jegyzett, s ő lett az Eb-történelem legfiatalabb gólszerzője. Yamal a franciák elleni elődöntőben (2-1) még 16 évesen talált be.

Nico Williams
Nico Williams lett a döntő legjobbja Forrás: X/UEFA EURO 2024

– Nagyszerű játékos, mindannyian láttátok őt ezen a tornán. Elnyerte a legjobb fiatal játékosnak járó díjat, és nap mint nap bizonyít, szerintem nincsenek határai. Amellett pedig, hogy nagyszerű játékos és jó ember, tiszta rálátása van a dolgokra – dicsérte Yamalt a sajtótájékoztatón a döntő legjobb játékosának járó díjat besöprő Williams. – Történelmet írtunk, de igazából most még fel sem fogjuk, mit értünk el. Hétfőn hazatérünk Spanyolországba, s majd otthon, a szurkolóinkkal együtt ünnepelve élvezhetjük ki a sikert – mondta Williams. Aki a Bilbao játékosa, s nagy kérdés, hogy meddig, mikor csap le rá egy topcsapat.

Yamal a Barcelona játékosaként már jó helyen van. 

Nico Williams és Lamine Yamal táncra is perdült

– Nagyon boldog vagyok, ez egy álom, a legszebb ajándék, amit valaha is kaptam a születésnapomra. Amikor kiegyenlítettek az angolok, nagy nyomást helyeztek ránk, de mi mindig felállunk és nyerünk – mondta Yamal.

Az ünneplés közepette pedig a világ megismerhette az édesanyját és öccsét, mi több, az ifjú csillag barátnőjét is. 

 

 

FRISSÍTÉS:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.