Cucurella, a gonosz tréfa áldozata megfogadta, hogy megteszi az Eb-aranyért

A németországi labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében Berlinben tegnap éjjel Spanyolország 2-1-re nyert Anglia ellen. A spanyol győzelem nem jelentős, de mindenképpen látványos következménye lesz, hogy az Eb kétségkívül legfeltűnőbb hajkoronájú játékosa, Marc Cucurella vörösre festi a frizuráját.

2024. 07. 15. 5:19
UEFA EURO 2024 quarter-finals - Spain vs Germany
Marc Cucurella milyen lesz vörös fürtökkel? Fotó: EPA/Anna Szilagyi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marc Cucurella a hosszú, göndör haja miatt összetéveszthetetlen a futballban, az Eb-n a Spanyolország–Németország negyeddöntőben pedig olyan „hírnevet” szerzett magának, amit nem kívánt. A hosszabbításban Jamal Musiala kapura tartó lövését látványosan kézzel blokkolta a tizenhatoson belül. Anthony Taylor angol játékvezető azonban nem ítélt tizenegyest a németeknek, a VAR sem lépett közbe, így büntető nélkül folytatódott a meccs, amelyet a spanyolok végül egy 119. percben szerzett góllal megnyertek 2-1-re. Az UEFA később megindokolta, hogy azért nem járt tizenegyes az eset miatt, mert Cucurella keze a teste mellett, ha nem is leszorítva, de természetes helyzetben volt.

Cucurella
Marc Cucurella vitatott mozdulata Forrás: X

– Ha a játékvezető azt mondta, hogy nem volt büntető, akkor nem volt az. Vitatható helyzet volt, de ha a németek nyertek volna, aligha beszélnénk róla. Mi például azért panaszkodhatnánk, hogy miért nem állította ki a bíró Toni Kroost – nyilatkozta Marc Cucurella, aki közellenség lett Németországban.

A Spanyolország–Franciaország elődöntőben (2-1), majd a döntőben, amit a spanyolok az angolok ellen is 2-1-re nyertek meg, a német publikum Cucurella valamennyi labdaérintésénél hangosan fütyült a nemtetszését kifejezésre juttatva.

 

Cucurella adta a gólpasszt a döntő találathoz

A spanyol válogatott és a Chelsea 25 éves balhátvédjét azonban mindez nem zavarta, s a döntőben elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a spanyolok nyertek. A 87. percben megelőzte Kyle Walkert, és az ő gólpasszából szerezte Mikel Oyarzabal a spanyolok győztes gólját.

A spanyol győzelem pedig azzal is jár, hogy Cucurellának teljesítenie kell a fogadalmát, vörösre kell festenie a hosszú, göndör haját.

Marc Cucurella és családja Forrás: X/cucurella3

– Gyerekkora óta hosszú haja van, és ez egyenes volt, de idővel göndör lett, és az is maradt. S ez már hozzátartozik a személyiségéhez. Gyakran mondják, hogy vágjam le, de nekem tetszik – mondta el Cucurella barátnője, Claudia Rodriguez még a döntő előtt. A párnak három gyermeke van.

Cucurella Stuttgartban felugrott a lelátóra a családjához:

Forrás: X/_claurodri

 

Kívácsian várjuk, hogy néz majd ki Marc Cucurella vörös fürtökkel…

Chelsea: Cucurella, azaz „Cucu” ezt nagyon megérdemelte

Addig is a Chelsea már tudatta, hogy nagyon büszke az Európa-bajnok játékosára.

Ez pedig egy gonosz tréfa:

FRISSÍTÉS:

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.