Musialát cikizte Morata a színpadon az éjjeli madridi ünneplés közepette + videó

Hétfő este Madrid belvárosában megtelt a Plaza de Cibeles, az Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott a főváros egyik központi terén az éjszakába nyúlóan ünnepelt együtt a szurkolóival. Álvaro Morata csapatkapitány a német csapatból Jamal Musiala jelenlétét hiányolta, és ennek hangot is adott a Bayern München játékosát cikizve…

2024. 07. 16. 7:12
UEFA EURO 2024 - Spain celebrations in Madrid
Álvaro Morata a színpadon Fotó: EPA/JP GANDUL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A repülőutat ugyanaz a jó hangulat jellemezte, mint az egész edzőtábort, és ez kétségtelenül az egyik fontos pillére volt a csapat sikerének” – tudatta a spanyol szövetség hazaérkezést követő közleményében. Mint ismert, a spanyol csapat vasárnap este a berlini fináléban 2-1-re legyőzte az angolokat, ezzel rekordnak számító negyedik alkalommal lett a földrész legjobbja.  A spanyol válogatott mind a hét mérkőzését megnyerve lett Európa-bajnok 1964, 2008 és 2012 után.

Hatalmas tömeg köszöntötte a spanyol válogatottat
Hatalmas tömeg köszöntötte a spanyol válogatottat Fotó: EPA/Fernando Villar

Tegnap délután a döntőt helyszínen megtekintő VI. Fülöp király fogadta a csapatot a Zarzuela-palotában, majd Pedro Sánchez miniszterelnök a Moncloa-palotában, ezt követően pedig Luis de la Fuente alakulatát nyitott tetejű busszal vitték körbe Madrid belvárosában. A program csúszott, a válogatott 22 óra után futott be a Cibelesre.

Morata beszédébe Musiala is belekerült

– Európa-bajnokok vagyunk, negyedszer, és tudjátok miért? Mert hittetek bennünk. Büszkeség számomra, hogy ennek a válogatottnak a csapatkapitánya lehetek. Spanyolország a világ legjobb országa, nekünk vannak a legjobb ételeink, a legjobb nyaralóhelyeink, itt vannak a legjobb munkások, gazdák, kézbesítők, mindenben a legjobbak vagyunk! – szólt a közönséghez Álvaro Morata, fokozva a hangulatot. – Hihetetlen, ami az Eb-n történt, remélem, mindenki annyira élvezte, mint mi. Varázslatos Eb volt, szeretnék ezúton is köszönetet mondani valamennyi csapattársamnak.

Morata megemlítette az elődök közül Iker Casillas, Fernando Torres, Xavi és Andres Iniesta nevét, akiknek a nyomdokaiba léptek.

Álvaro Morata bemutatta a csapatársait, de amikor Dani Carvajalt szólította, meglepő módon tette:

– A pitbull, a világ legjobb jobbhátvédje, de hol van Musiala?! Dani Carvajal! – kiáltotta Morata.

Mint ismert, a spanyol–német negyeddöntőt a spanyolok hosszabbítás után nyerték meg 2-1-re, Carvajal pedig a 126. percben (!) szabálytalanul állította meg Musialát, és a második sárga lapjával kiállították. (Carvajal amúgy bosszantó ok miatt Berlinben lemaradt a közös ünneplésről.)

FRISSÍTÉS:

 

Itt Pedri a fókuszban:

Lamine Yamal 16 évesen lőtt gólt, amivel az Eb-történelem legfiatalabb gólszerzője lett:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.