Olimpia: magyar sportolók is pórul jártak a repülő késése miatt

Pénteken lesz az idei párizsi olimpia megnyitója, a magyar sportolók programja pedig már csütörtökön megkezdődik a francia fővárosban, női kézilabda-válogatottunk a házigazda ellen játszik. A női kézisek mellett hétfőn utaztak Párizsba tornászaink is, velük tartott a korábbi olimpiai bajnok, Berki Krisztián is, aki jó tanácsokkal is ellátja a fiatalokat. A magyar olimpikonok repülőgépe késve indult el Budapestről.

2024. 07. 22. 16:16
női kézilabda-válogatott olimpia 2024 Párizs repülőtér
A magyar női kézilabda-válogatott már a megnyitó előtt meccset játszik Párizsban Fotó: Facebook/Team Hungary
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn a magyar női kézilabda-válogatott, valamint négy tornászunk és egy evezősünk is elutazott az olimpia 2024-es helyszínére, Párizsba. Az elmúlt napokban sok probléma volt a nemzetközi légi közlekedéssel, a magyar sportolók repülőgépe is a tervezettnél később szállt fel a Liszt Ferenc repülőtérről.

Olimpia 2024 Párizs torna Berki Krisztián
A tornászokkal tartott Berki Krisztián is, aki tizenkét éve aranyéremmel tért haza az olimpiáról (Forrás: Facebook/Team Hungary)

Sportolóink közül a női kézilabdázóknak szurkolhatunk először az olimpia alatt, ők már a megnyitó előtt, csütörtökön 19.00-tól csoportmeccset vívnak a házigazda Franciaország ellen.

– Többször is felkeltem éjszaka, nagyon izgatott vagyok. Biztos, hogy fantasztikus hangulat lesz a franciák elleni meccsen. Nem lesz könnyű dolgunk, de bízom benne, hogy jól sikerül az első meccsünk – mondta a repülőtéren Debreczeni-Klivinyi Kinga, a magyar válogatott játékosa.

Jó tanács az olimpiai bajnoktól

A hétfői utazók között volt magyar olimpiai bajnok is, igaz, nem az aktív sportolók között. Berki Krisztián, London lólengő olimpiai bajnoka a Magyar Tornaszövetség sportigazgatójaként kíséri a tornászainkat.

A négy versenyző közül háromnak ez az első olimpiája. Mészáros Krisztofer kérdezte tőlem múlt héten, hogy mire készüljön. Annyit mondtam neki, hogy élje meg a pillanatokat, fókuszáljon a versenyre, a tornarészre, és utána élvezheti az olimpiai hangulatot – árulta el Berki Krisztián.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.