Hogy került a francia válogatottba egy magyar játékos az olimpián?

A megnyitóünnepséggel pénteken kezdődő párizsi olimpián a házigazda francia női vízilabda-válogatottnak Hertzka Orsolya személyében magyar játékosa is van. A 25 éves, Budapesten született Hertzka Orsolya nagy lehetőségként fogta fel, amikor Párizs elnyerte az ötkarikás játékok rendezési jogát.

Forrás: MTI2024. 07. 22. 19:47
Hertzka Orsolya a francia válogatottat erősíti
Hertzka Orsolya a francia válogatottat erősíti Forrás: Instagram/orsihertzka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 – Fiatalon a korosztályos magyar válogatottban többször is megtapasztaltam, milyen nagyszerű érzés hazai közönség előtt játszani. Így amikor kiderült, hogy Párizs rendezheti az olimpiát, azt gondoltam, ez egy fantasztikus lehetőség. A francia útlevelem egészen kicsi korom óta megvan, így mindig is egy kicsit franciának is éreztem magam magyarként – idézte az 574 tagú francia olimpiai csapatból a 25 éves Hertzka Orsolya szavait az olimpiai sajtószolgálat.

Hertzka Orsolya
Hertzka Orsolya a francia olimpiai csapat tagja Forrás: Instagram/orsihertzka

A franciák szombaton a legutóbbi olimpián ezüstérmes spanyolok ellen kezdik meg szereplésüket a csoportkörben, találkoznak még a címvédő amerikai, valamint az olasz és a görög válogatottal.

 

Hertzka Orsolya a francia nagyapja révén lett francia állampolgár

– Nagyon izgatottak vagyunk, hogy hazai közönségünk előtt kezdhetünk Spanyolország ellen. Szeretnénk megmutatni, mennyit fejlődtünk ebben a másfél évben. Úgy érzem, felkészültünk és készen állunk a rajtra – jegyezte meg a következő szezontól a Ferencvárost erősítő magyar játékos, akinek a nagyapja francia.

Az egyetemi tanulmányait Kaliforniában elvégző Hertzka Orsolya elmondta, bár nem szülőhazája csapatát erősíti majd, szorosan kötődik a franciákhoz is, és a családja a helyszínen szurkol majd neki.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.