Sós Csaba: „Amit Milák csinál, olyan, mint a cirkusz – nézem, de nem hiszem el”

Az úszók szövetségi kapitánya elismerte, hogy az elmúlt hatvan esztendő alatt olyat még nem tapasztalt, amit Milák Kristóf eddig letett az asztalra Párizsban a 200 pillangón. Milák Kristóf ugyanis a világ idei legjobb eredményével jutott be fő számában a szerda esti döntőbe. Ahogy a kapitány mondta, innentől kezdve érdektelen, hogy mi történt a múltban.

2024. 07. 31. 6:45
Milák Kristóf
Milák Kristóf elrugaszkodik. S reméljük, célba is ér Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan még most sem hiszik el azt, hogy mit tett Milák Kristóf a 200 méteres pillangóúszás kedd esti középdöntőjében. A hosszú kihagyás után visszatért úszózseni ugyanis odatett egy 1:52.72 perces időt, ami egyrészt a világ idei legjobbja, másrészt messze a legjobb idő, amivel a szerda esti fináléba bekerült valaki. Apró adalék, hogy Milák csaknem nyolc tizedet adott annak a francia Léon Marchand-nak, akit a közvélemény – sokan a magyarok közül is – az olimpiai arany legfőbb várományosának nevezett.

Még magának Miláknak is tetszett az, amit eddig produkált Párizsban   Fotó: Csudai Sándor

Sós Csaba is azok közé tartozott, aki egyszerűen nem akarta elhinni, amit kedd este Miláktól látott. Ahogy azt az M4Sportnak elmondta, innentől kezdve érdektelen a múlt. Az úszók kapitánya ehhez hozzátette, hogy az ilyen felkészülést követő teljesítmény eddig olyan, mint egy cirkuszban: az ember ugyan a saját szemével látja, de nem akarja elhinni.

– Ahova Milák Kristóf eddig odaállt, azt megnyerte. Az ob-n azt gondoltuk, hogy persze, ez csak ob. Aztán nyert az Eb-n, és itt, az olimpián is – ahova feláll, azt megnyeri. Nem akarok belemenni ennek az elemzésébe, de közel hatvan év alatt, amióta a szakmában vagyok, én ilyet még nem láttam – állította a kapitány.

Innentől teljesen érdektelen a múlt

Sós Csaba kijelentette, ezek után reménykedik abban, hogy a 200 pillangó olimpiai címvédője sikerrel vívja meg a szerda esti döntőt.

– Ha megnyeri, az egy arany Magyarországnak, és akkor mindenki boldog lesz. Egy biztos, hogy ez páros viadal lesz, Milák és Marchand ütközete lesz. És innentől kezdve érdektelen az elmúlt időszak. Nekem sem volt túl sok infóm korábban sem Kristófról, annyi volt, hogy az Európa-bajnokságon négyszemközt beszélgettünk, és pontosan tudtam, hogy itt mit és mennyit vállal. Tehát az a része, ami kapitányként rám tartozik, arról ő tájékoztatott –mondta Sós Csaba.

Szerda este mindenesetre fény derül az igazságra, 20.37-kor kezdődik a férfi 200 méteres pillangóúszás döntője.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.