Tűrhetetlen, amit csinál, szerződéshosszabbítása után repülhet a pilóta

A Formula–1-es Red Bull istálló június elején jelentette be, hogy két évvel meghosszabbította Sergio Pérez szerződését. Alig másfél hónappal később viszont már a mexikói versenyző kirúgása a téma, maga Christian Horner csapatfőnök is bevallotta, tűrhetetlen, amit Pérez csinál.

2024. 07. 11. 12:39
Sergio Péreznek mostanában nem sok oka lehet az örömre
Sergio Péreznek mostanában nem sok oka lehet az örömre Fotó: AFP/NurPhoto/Alessio Morgese
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sergio Péreznek a tavalyi ezüstérmével és a 2024-es idény elején nyújtott dobogós helyezéseivel sikerült meggyőznie arról a főnökeit, hogy a következő években is szükség lesz rá. Így az egyik legkelendőbb ülés június elején elkelt, a Red Bull bejelentette, hogy 2026-ig szerződést hosszabbított a 34 éves versenyzővel.

A 11-es rajtszámú Red Bull elveszik a mezőnyben
A 11-es rajtszámú Red Bull elveszik a mezőnyben. Fotó: AFP/NurPhoto/Jakub Porzycki

Igen ám, csakhogy azóta Pérez teljesítménye nagyon visszaesett. Rá egyébként is jellemzők a visszaesések, de a mostani talán még az eddigieken is túltesz. A mexikói pilóta idén még nem nyert, az elmúlt hét futamon nem állt dobogóra, egy negyedik hely mellett egyszer hetedik, kétszer nyolcadik lett, két alkalommal pedig nem ért célba. Max Verstappen eközben hétszer győzött a zajló idényben, 137 ponttal gyűjtött többet Péreznél. A háromszoros világbajnok a tabella éllovasa, csapattársa visszacsúszott a hatodik helyre. Verstappennek köszönhetően az energiaitalosok még vezetnek a konstruktőrök versenyében, 71 pont az előnyük a második Ferrarival szemben.

Fogy a türelem a Red Bullnál

Sokan kapnának Pérez üléséért, akár a fiókcsapatnál, az RB-nél versenyző Cunoda Juki és Daniel Ricciardo, vagy a Red Bull tartalékpilótája, Liam Lawson, aki csütörtökön éppen elviszi néhány körre az idei autót.

Lawson tesztnapja ugyanakkor nem jelenti azt, hogy az osztrák istálló máris megválna Péreztől.

– Ezt a tesztet már hónapokkal ezelőtt beterveztük, szóval nem hirtelen ötlet vezérel minket. Liam a tartalékversenyzőnk, ez a munkája. Ami Checót (Pérez – a szerk.) illeti, neki rettenetes hétvégéje volt Silverstone-ban – ismerte el Christian Horner csapatfőnök, hozzátéve, hogy Péreznek nem áll jól a szénája. 

– Tudja, hogy tarthatatlan, amit csinál. Nem szerez pontokat,  pedig ezzel az autóval ez megengedhetetlen. Checo tudja a szerepét és tisztában van a célokkal. Senki sem szeretné nála jobban, hogy végre összekapja magát.

A Sky Sports ezután arról érdeklődött Hornernél, bánja-e, hogy hosszabbítottak Pérezzel.

– Ezt a kérdést nagyon nehéz megválaszolni, főleg, mert nem fogom kiteregetni a médiának a szerződése feltételeit. Akkor indokolt volt, hogy hosszabbítsunk vele, de ez egy olyan sportág, ahol elvárják tőled, hogy jól teljesíts – figyelmeztetett a Red Bull csapatfőnöke.

Holland forrásokra hivatkozva az Origó azt írja, Horner a Brit Nagydíj előtt világossá tette Péreznek, hogy a nyári szünet előtt össze kell szereznie magát, ha a Red Bullnál szeretne maradni. Ezek szerint a mexikói pilótának két versenye (a magyar és a belga) jutna arra, hogy bizonyítson.

Hat sprintfutamot rendeznek jövőre

A Formula–1 csütörtökön bejelentette, hogy az idei évhez hasonlóan jövőre is hat sprinthétvége lesz a naptárban. Spielberg kikerül a rendezők közül, de Sanghaj, Miami, Austin, Sao Paulo és Luszail 2025-ben is a miniversenyek házigazdái lesznek. Spa-Francorchamps csatlakozik az ötöshöz.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.