Pupp Réka maratoni küzdelmet vívott a bronzdöntőben

Pupp Réka Tokió után Párizsban is az ötödik helyen végzett. A magyar cselgáncsozó a bronzdöntőben több mint hét percen át küzdött, de végül legyőzte őt a francia Amandine Buchard.

2024. 07. 28. 18:33
PUPP Réka Párizs olimpia 2024 - Cselgáncs Amandine Buchard bronzdöntő
Itt Pupp Réka van felül, de végül Amandine Buchard lett a bronzérmes Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem állt egyszerű feladat előtt Pupp Réka. A magyar cselgáncsozónak a női 52 kilogrammosok bronzdöntőjében az áhított olimpiai éremhez a francia Amandine Buchard ellen kellett nyernie. Pupp ellenfele Tokióban csapatban arany-, egyéniben ezüstérmet szerzett, s van öt egyéni világbajnok bronza is.

PUPP Réka Párizs olimpia 2024 - Cselgáncs bronzdöntő
Pupp Réka az izraeli Gefen Primo elleni győzelemmel harcolta ki, hogy bronzdöntőben léphessen tatamira (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Pupp már az előző mérkőzésén is úgy küzdött, hogy a közönség soraiból hangosabb biztatás jutott izraeli ellenfelének, a hazai kedvenc Buchard ellen bronzdöntőben pedig hatványozottan erre számíthatott.

A franciák néhány perccel korábban, férfi 66 kg-ban már elveszítettek egy bronzdöntőt, ezt nem akarták még egyszer átélni.

Pupp Réka bizonyos mértékig hasonló cipőben járt, ő három évvel ezelőtt egyszer már elveszített egy olimpiai bronzért zajló küzdelmet, s értelemszerűen nem vágyott duplázásra.

Mi történt Pupp Réka bronzdöntőjében?

Ahogy várható volt, francia szurkolók hangja töltötte meg a Mars-mezőn felhúzott csarnokot.

Buchard volt valamivel aktívabb, de Pupp jól állta a sarat. Három és fél perc elteltével kapott egy intést a magyar cselgáncsozó, de négy perc után folytatni kellett a küzdelmet az aranypontért.

A ráadásban Pupp szűk másfél perc után megkapta a második intését is, az akciókísérletek azonban mindkét oldalon hatástalanok maradtak.

Végül több mint hét perc küzdelem után Buchard vazaarit ért el, ezzel ő lett a bronzérmes, Pupp Réka Tokió után Párizsban is az ötödik helyen végzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.