Könnyek között jött le versenyzőnk a szőnyegről, Tokió szörnyűsége megismétlődött

A párizsi olimpia cselgáncsversenyein a női 52 kilogrammos súlycsoportban a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Pupp Réka az első meccsét megnyerve bejutott a negyeddöntőbe, ott azonban vereséget szenvedett. Pupp Réka könnyek között jött le a szőnyegről, de a vigaszágon a bronzérmet még megszerezheti, ehhez két mérkőzést kellene nyernie.

2024. 07. 28. 13:56
Pupp Réka bánata és olasz ellenfele öröme
Pupp Réka bánata és olasz ellenfele öröme Fotó: Getty Images/Rob Carr
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Pupp Réka másodszor szerepelt olimpián, Tokióban az ötödik helyen végzett. Most a világranglista hatodik helyezettjeként a 16 közé jutásért nem kellett tatamira lépnie, a nyolcaddöntőben pedig a mongol Lkhagvasuren Sosorbaram várt rá, aki már túl volt egy meccsen, ipponnal nyert a spanyol Ariane Toro Soler ellen. Pupp Rékával azonban nem bírt. Az Atomerőmű SE 28 éves sportolója jóval aktívabb volt, és végül lelépetéssel nyert, miután ellenfele begyűjtötte a harmadik intését. Pupp a nyolc között a világ- és Európa-bajnok, a világranglistán harmadik olasz Odette Giuffrida ellen lépett szőnyegre, akit az eddigi öt találkozójukon csak egyszer tudott legyőzni, s pályafutása legrosszabb emlékű vereségét is tőle szenvedte el: a tokiói olimpia bronzmeccsén.

PUPP Réka; Giuffrida, Odette
A tokiói bronzmeccs: Giuffrida itt is nyert Pupp Réka ellen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Pupp Rékát edzője, Braun Ákos próbálta vigasztalni

Most másfél perc akció nélkül telt el, az első intést pedig Pupp Réka kapta. A világbajnok Braun Ákos tanítványa ment előre, akadt is biztató akciója, de az olasz rutinosan védekezett. Aztán Giuffrida belekontrázott versnyzőnk egyik indításába, amiért vazaarit kapott. A hátralévő időben még begyűjtött egy figyelmeztetést, de ez már nem változtatott az eredményen, ő jutott az elődöntőbe.

 

Pupp Réka könnyek között jött le a szőnyegről, Braun Ákos próbálta vigasztalni. Versenyzőnk számára azonban még nem ért véget az olimpia, a vigaszágon a bronzérmet még megszerezheti. Ehhez két mérkőzést kell nyernie.

 Az első ellenfele a 16 órakor rajtoló délutáni programban a vb- és Eb-harmadik izraeli Gefen Primo lesz, akit már háromszor legyőzött, és csak egyszer kapott ki tőle. Primo a világranglistán éppen Pupp Réka mögött áll a hetedik helyen.

– Túl korán voltam bevállalós, talán még egy kicsit fárasztani kellett volna az olaszt – nyilatkozott a könnyeivel küszködve Pupp Réka az MTI-nek. – De úgy gondoltam, el tud menni az a comb, amit beindítottam. Ezt ő is tudta, hogy be fogom indítani, és nem volt meg az az egyensúlyvesztés, ami kellett volna, ő pedig belekontrázott. Sajnálom, mert úgy gondolom, hogy azonos szinten állunk, és nagyon szerettem volna most, hogy én jöjjek ki győztesen ebből a mérkőzésből.

A férfi 66 kg-ban Pongrácz Bence a 16 közé jutásért ipponnal verte a nigeri Ismael Alhassanét, a nylcaddöntőben viszont ipponnal veszített az olimpiai és világbajnok japán Abe Hifumi ellen, így kiesett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.