Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Szalai Attila problémájára meglehet a megoldás: még emlékeznek rá

Szalai Attila nagyon kevés játéklehetőséget kapott az előző idényben, és a foci-Eb alatt sem tudta felkelteni a klubok érdeklődését. A Bundesliga előrelépésnek tűnt Szalai Attila karrierjében, de a magyar válogatott védő most visszatérhet Törökországba, az Európa-liga selejtezőjére készülő Trabzonspor lehet az új csapata.

2024. 07. 04. 8:18
NAGY Ádám SZALAI Attila VARGA Barnabás magyar válogatott Svájc foci eb 2024 Bundesliga Trabzonspor
Szalai Attila (4) két meccsen játszott az Eb-n Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ciprus, Törökország, Németország. karrierje eddig a megfelelő irányt mutatta, a Bundesligában viszont nem tudott gyökeret ereszteni, 2023 őszén jobbára a Hoffenheim kispadját koptatta, s tavaszra csak annyi változott, hogy kölcsönadása után ugyanezt a szerepet a Freiburg csapatánál töltötte be. Szalai Attila a foci-Eb alatt sem tündökölt, egyértelmű, hogy formája visszanyeréséhez több játéklehetőségre van szüksége, s ezt Törökországban kaphatja meg.

Szalai Attila foci Eb 2024 magyar válogatott Bundesliga Trabzonspor Törökország
Szalai Attila visszatérhet Törökországba (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A klubjában kapott kevés játéklehetőség ellenére a foci-Eb előtt bízott Szalaiban, a Svájc elleni nyitányon a kezdőbe jelölte. A váratlanul sima vereség után azonban ő volt az egyik, aki kikerült a kezdőcsapatból, Németország ellen egyáltalán nem, Skócia ellen csereként játszott.

Szalai Attila kettőt léphet vissza

Úgy tűnik, Törökországban még emlékeznek arra, amikor Szalai Attila a Fenerbahce színeiben hétről hétre jó teljesítményt nyújtott.

Igaz, nem az isztambuli csapat hívja vissza, a Fenerbahce az új vezetőedző, José Mourinho személyével vélhetően nagyobb neveket akar magához csábítani.

A Bundesliga után tehát a korábbi szintjéhez képest is visszaléphet Szalai, aki a Trabzonspor színeiben is nemzetközi kupában szerepelhetne, a török liga bronzérmese az Európa-liga selejtezőjében kezdi az idényt július második felében.

Az előző idény után azonban egyértelmű a cél: Szalai Attila több játéklehetőséget akar.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.