Büszkén néz le a fiára Benedek Tibor – Mór az apja nyomdokaiba lépett

Megvédte világbajnoki címét a magyar férfi U18-as vízilabda-válogatott, miután a döntőben 12-10-re legyőzte az örök rivális Szerbiát. Ki más lehetett volna a csapat vezére, mint egy Benedek! A háromszoros olimpiai bajnok, 2020-ban elhunyt Benedek Tibor fia, Mór két gólt szerzett a döntőben.

2024. 07. 10. 15:26
Fotó: Ishof.org
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha valamikor, akkor most biztosan elégedetten tekint le ránk egy felhő széléről a játékosként háromszoros olimpiai bajnok, Eb-győztes és világbajnok Benedek Tibor, aki talán még egy félmosolyt is megenged magának. A valaha volt egyik legjobb vízilabdázó most boldog lehet ott, a többi égi csillag között, ugyanis itt lent, a Földön ismét egy Benedekről beszélnek az uszodák világában. Ugyanis hőn szeretett fia, Mór is bevéste az első bejegyzését a sportág aranyoldalaira.

Benedek Mór két gólt lőtt a szerbek elleni vb-döntőn. Fotó: MVLSZ

A 17 éves, kapásoldalon játszó fiatalember a Buenos Airesben rendezett U18-as világbajnokságon világbajnoki címig vezette a magyar válogatottat, ráadásul a szerbek ellen 12-10-re megnyert fináléban két, szemet gyönyörködtető találattal – mindkét kapásgólját az első negyedben dobta – vette ki a részét a sikerből. Egy biztos, az édesapja páratlan tehetségét a fiának is továbbadta. 

„Benedek Mór nem örökölte a balkezes lövést, hiszen a medence másik oldalán játszik, de minden bizonnyal pontosan ugyanolyan sebességgel, lövésválasztással és játékolvasási képességgel rendelkezik, mint az apja” – írta Benedek Mórról a Waterpolo Academy közösségi oldala, amely méltón emlékszik meg Benedek Tiborról is.

A tehetség örökölhető

Persze vannak egyéb párhuzamok is a két Benedek között. A Magyar Vízilabda-szövetség közösségi oldalán közölte, miszerint mindketten déli szomszédunk ellen nyerték meg nagy tornán az első aranyérmüket. Benedek Tibor 1989-ben 17 évesen nyerte meg pályafutása első aranyérmét az isztambuli U17-es Európa-bajnokságon, melynek döntőjében Jugoszlávia ellen három gólt lőtt. Fia, Benedek Mór ugyancsak 17 évesen szerezte meg első aranyérmét az U18-as vb-n, melynek fináléjában két gólt lőtt Szerbia ellen.

A legenda újjáéledt…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.