Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Wimbledoni sokk: máris kiesett a címvédő, ráadásul simán + videó

Markéta Vondrousová tavaly nagy meglepetésre lett wimbledoni bajnok, első nem kiemelt női játékosként az Open-érában. Idén viszont Vondrousová az Open-érában a második wimbledoni női címvédő lett, aki már az első fordulóban elvérzett, a spanyol Jessica Bouzas élete sikerét aratta a balkezes cseh játékos ellen. Az eső is megérkezett Wimbledonba, a magyarok programja is megcsúszott miatta, Udvardy Panna és Gálfi Dalma is kémlelhette az eget.

2024. 07. 02. 17:01
Jessica Bouzas Markéta Vondrousová Wimbledon tenisz címvédő
Jessica Bouzas élete sikerét aratta a wimbledoni címvédő kiejtésével Fotó: X/Wimbledon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminc éve, 1994-ben fordult elő először az Open-érában, hogy a wimbledoni női címvédő már az első fordulóban kiesett: akkor Steffi Graf ellen okozott szenzációt az amerikai Lori McNeil. Graf mellé idén csatlakozott a tavalyi meglepetésgyőztes, a cseh Markéta Vondrousová, aki sima vereséget szenvedett a spanyol Jessica Bouzas ellen. Vondrousová a váratlan vereséggel biztosan kikerül a top 10-ből a Wimbledon után frissülő világranglistán.

Wimbledon címvédő kiesett Markéta Vondrousová eső
Az eső miatt a wimbledoni címvédő Vondrousová fedett pályán esett ki (Fotó: X/Wimbledon)

Bouzastól senki nem számított hasonló sikerre, a huszonegy éves spanyol játékos korábban egyetlen meccset sem nyert még Grand Slam-torna főtábláján.

Ez életem legfontosabb pillanata

– jelentette ki a címvédő ellen sikere után Bouzas.

Wimbledoni hagyomány: esik az eső

Bouzas és Vondrousová meccse a fedhető centerpályán zajlott, tető alatt, a külső pályákon az eső többször megakasztotta a játékot. Ezért aztán sem Udvardy Panna, sem Gálfi Dalma nem tudta elkezdeni délután 5 óráig a maga meccsét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.