Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Fucsovics Márton trükközéssel vádolta meg ellenfelét a kiesés után

Fucsovics Márton idén még nem nyert meccset Grand Slam-tornán. Wimbledonban a korábbi döntős Matteo Berrettini győzte le az első fordulóban. Fucsovics Márton április tornagyőzelme óta csuklógyulladással bajlódik, s bár Berrettininek is bőven jutott sérülés az utóbbi években, Fucsovics szerint az olasz ellene csak taktikai okokból kért ápolást. Aki biztosan sérült, az Andy Murray: a kétszeres bajnok búcsúszereplése alkalmával csak a párost vállalja, az egyestől visszalépett.

2024. 07. 02. 14:41
Wimbledon, 2024. július 1.
Fucsovics Márton az olasz Matteo Berrettini ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában Londonban 2024. július 1-jén.
Wimbledon
Fucsovics Márton bízik benne, hogy az olimpiára már rendesen fel tud készülni Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn mindkét magyar férfi teniszező kiesett a wimbledoni tenisztorna első fordulójában. Marozsán Fábián egy játszmát nyert a német Jan-Lennard Struff ellen, ahogy is az olasz Matteo Berrettini ellen. A 2021-es döntős a harmadik játszma után ápolást kért, de Fucsovics Márton szerint valójában semmi baja nem volt Berrettininek.

Wimbledon, 2024. július 1.
Az olasz Matteo Berrettini pólót vált a Fucsovics Márton elleni mérkõzésen a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában Londonban 2024. július 1-jén.
Wimbledon
Matteo Berrettini négy játszmában nyert Fucsovics Márton ellen a wimbledoni teniszverseny első fordulójában (Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth)

Fucsovics áprilisban karrierje során másodszor ATP-tornát nyert, a lendületét azonban megtörte a csuklógyulladás, amitől azóta sem tud megszabadulni.

Nem tudok rendesen szerválni, nem tudok rendesen tenyerest ütni, a két nagy fegyverem nagyon hiányzik a játékomból

– érzékeltette a probléma súlyát Fucsovics az Eurosportnak. Ez a sérülés volt az oka annak is, hogy a tervekkel ellentétben a magyar teniszező a Roland Garros után egyetlen füves pályás versenyen sem lépett pályára.

A Grand Slam-tornákon idén kifejezetten peches volt Fucsovics, a Garros után Wimbledonban is korábbi finalista ellen kezdett, s Matteo Berrettini ellen, a felkészülését is figyelembe véve, nem sok esélye volt a bravúrra a magyar játékosnak.

Fucsovics szerint Berrettini nem volt sérült

Az első két játszmát Berrettini nyerte, aztán Fucsovics szépített, az olasz pedig az elveszített szett után ápolást kért. Berrettini sok sérüléssel bajlódott az elmúlt években, de a magyar teniszező szerint ezúttal trükközés állt a háttérben.

– Szerintem Berrettininek semmi baja nem volt, egy kicsit visszaesett a szervája, én egy kicsit jobban kezdtem játszani, meg kellett törnie valamivel a játékot, nagyon okosan csinálta. Sajnos nekem hiányoztak a meccsek, az edzések, múlt héten kedden vagy szerdán fogtam először ütőt a Roland Garros óta. Azt mondtam magamnak, hogy egy Grand Slam-főtáblát nem fogok kihagyni, mindenképpen eljövök játszani – mondta Fucsovics.

A következő cél az olimpia, Párizs előtt Fucsovics még a kitzbüheli ATP 250-es versenyen ragadna ütőt, ha a csuklója engedi.

– Az olimpián mindenképp szeretnék pályára lépni. A legfontosabb az, hogy a csuklóm százszázalékosan rendbe jöjjön, és rendes edzésmunkát tudjak végezni. Csak úgy tudok jó játékosokat megverni, ha van bennem többheti edzésmunka  – szögezte le Fucsovics, aki három éve kijutott Tokióba, de akkor sérülés miatt vissza kellett lépnie az ötkarikás tenisztorna első fordulója előtt. 

Wimbledon: Andy Murray visszalépett az egyestől

Kedden újabb nagy név lépett vissza a wimbledoni tenisztornától. Pontosabban Andy Murray a búcsúszereplése alkalmával testvére, Jamie oldalán párosban játszik majd, az egyest viszont nem tudja vállalni, miután két hete egy cisztát kellett eltávolítani a gerince mellől.

Andy Murray 2012-ben Wimbledonban lett olimpiai bajnok, majd kétszer megnyerte a Grand Slam-tornát is a tenisz szentélyében. A skót teniszező pályafutásából már csak két verseny van hátra, Wimbledon után még a párizsi olimpián is ütőt ragad, ott Daniel Evans lesz párosban a partnere, s egyelőre az egyes rajtlistán is szerepel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.