Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Fucsovics Márton neves ellenfele ápolásra szorult Wimbledonban

Fucsovics Márton és Matteo Berrettini is el tudott volna magának képzelni könnyebb sorsolást Wimbledon első fordulójára. Mindkettejük legjobb Grand Slam-eredménye ehhez a helyszínhez köthető: 2021-ben Fucsovics Márton a negyeddöntőig, Matteo Berrettini egyenesen a fináléig jutott, mindkettejük menetelésének Novak Djokovics elleni vereség vetett véget. Fucsovicsnak az első játszmában voltak esélyei, később olasz ellenfelét ápolni is kellett, mégis Matteo Berrettini jutott tovább Wimbledonban.

2024. 07. 01. 16:48
Wimbledon, 2024. július 1.
Az olasz Matteo Berrettini sportorvosi segítséget kap a Fucsovics Márton elleni mérkõzésen a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában Londonban 2024. július 1-jén.
Matteo Berrettini az ápolás után sima játszmával zárta le a meccset Fucsovics Márton ellen Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matteo Berrettini 2021-es wimbledoni döntője óta a balsors üldözöttje volt. A huszonnyolc éves játékosnak abban az évben vissza kellett lépnie hazai pályán az évzáró világbajnokságtól, majd 2022-ben Covid-fertőzés miatt kihagyta Wimbledont. A sorozatos sérülések miatt Berrettini tavaly még a top 100-ból is kicsúszott, bár éppen Wimbledon még egészen jól sikerült neki, csak a későbbi győztes Carlos Alcaraz állította meg a nyolcaddöntőben. Idén Berrettini Casablancában tornát nyert, majd füves pályán, Stuttgartban is ATP-döntőt játszott. viszont a Roland Garros óta egyetlen versenyen sem lépett pályára, így idei füves pályás meccs nélkül érkezett Wimbledonba.

Wimbledon, 2024. július 1.
Fucsovics Márton az olasz Matteo Berrettini ellen játszik a Wimbledon teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában Londonban 2024. július 1-jén.
Fucsovics Márton idén még nem nyert Grand Slam-meccset, Wimbledonban Matteo Berrettini győzte le a magyar teniszezőt (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Fucsovics Márton egész évben nem volt szerencsés a Grand Slam-sorsolásokkal: az Australian Open első fordulójában Grigor Dimitrov, a Roland Garros nyitányán Sztefanosz Cicipasz győzte le, utóbbi Berrettinihez hasonlóan korábbi döntőse volt az adott tornának.

Fucsovics nem élt az esélyeivel

Az első játszma egyetlen bréket sem hozott Fucsovics és Berrettini összecsapásán, pedig a hajrában, 5:5-nél a magyar teniszezőnek bréklabdái voltak. A rövidítésben Fucsovics került először minibrékelőnybe, de aztán 7-3-ra elveszítette a játszmabefejező játékot.

A második játszma simábban lett az olaszé (6:2), a harmadikban viszont Fucsovics szépített, ráadásul a szett végén Berrettini ápolást kért.

A korábbi wimbledoni döntős azonban összeszedte magát, 6:1-re megnyerte a negyedik játszmát, és bejutott Wimbledon második fordulójába, ahol a papírforma alapján világelső honfitársa, Jannik Sinner lesz Berrettini ellenfele.

Fucsovics Márton tehát négy játszmában búcsúzott, akárcsak korábban Marozsán Fábián. A férfi egyes verseny már az első játéknapon véget ért a magyarok számára Wimbledonban.

Alcaraz és Medvegyev sem veszített játszmát

A címvédő Carlos Alcaraz a vártnál jobban megizzadt az észt Grand Slam-újonc, Mark Lajal ellen, de elkerülte azt, hogy játszmát is veszítsen.

Szintén magabiztosan lépett a második fordulóba a tavalyi elődöntős Danyiil Medvegyev, akárcsak a nőknél az idei Roland Garros-döntős Jasmine Paolini, aki Wimbledonban korábban még soha nem nyert mérkőzést.

Wimbledon, 1. forduló

Férfi egyes
Berrettini (olasz)–Fucsovics (magyar) 7:6, 6:2, 3:6, 6:1
Struff (német)–Marozsán (magyar) 6:4, 6:7, 6:2, 6:3
Alcaraz (spanyol, 3.)–Lajal (észt) 7:6, 7:5, 6:2
Medvegyev (orosz, 5.)–Kovacevic (amerikai) 6:3, 6:4, 6:2
Nakashima (amerikai)–Báez (argentin, 18.) 6:2, 6:3, 6:4
Tiafoe (amerikai, 29.)–Arnaldi (olasz) 6:7, 2:6, 6:1, 6:3, 6:3

Női egyes
Paolini (olasz, 7.)–Sorribes Tormo (spanyol) 7:5, 6:3
Szakkari (görög, 9.)–Kessler (amerikai) 6:3, 6:1
Kaszatkina (orosz, 14.)–Csang (kínai) 6:3, 6:0

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.