Átverte a szurkolókat a Barcelona elnöke, semmi sem lesz a nagy tervből

Nagy terveket szőtt a Barcelona, több játékost leigazolásáról is hallani lehetett. Korábban Joan Laporta klubelnök is optimistán nyilatkozott a jövőről, de minden jel arra utal, hogy az Európa-bajnokságon remeklő Nico Williams a nyáron nem lesz a katalánoké.

2024. 08. 02. 11:06
A Barcelona elnöke, Joan Laporta talán túl optimista volt
A Barcelona elnöke, Joan Laporta talán túl optimista volt Fotó: AFP/NurPhoto/Urbanandsport/Joan Valls
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Általában csak arról lehet hallani, hogy milyen rossz pénzügyi helyzetben van a Barcelona, ezért némi meglepetést jelentett, hogy Joan Laporta klubelnök júliusban bejelentette, hogy a katalán klubnak van 60 millió eurója arra, hogy kifizesse a Bilbaónak Nico Williams kivásárlási árát. Az Európa-bajnok szélső volt a Barca fő kiszemeltje, és már sokan készpénznek vették, hogy a spanyol a gránátvörös-kékeknél ki.

Nico Williams valószínűleg nem lesz a Barcelona játékosa ezen a nyáron
Nico Williams valószínűleg nem lesz a Barcelona játékosa ezen a nyáron (Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Miguel Fernandez)

Továbbra is üres lehet a Barcelona kasszája

Ám a klubbál továbbra sem rózsás a helyzet, mint arra Victor Font rávilágított. A korábbi elnökjelölt szerint a frigy nem jön létre, mert a Barcelonának mégsem telik Williamsre.

– Azt kívánom, bárcsak le tudnánk igazolni Nico Williamst, mert szükségünk lenne rá. Az elnök azt hangoztatta, hogy ez lehetséges, de ez nem igaz. Ma semmiképpen, reméljük, hogy holnap más lesz a helyzet. A szurkolók szeretnek álmodozni, és elhiszik, amit mondanak nekik. A gondot az jelenti, hogy ez már a harmadik olyan nyár, amikor azt mondják nekünk, hogy minden rendben van, megoldották a problémákat és játékosokat fogunk igazolni. Aztán minden éven egyre csökken a hitelességük. Ha ezen a nyáron sem tartják be az ígéreteiket, ez még inkább így lesz – nyilatkozta Font a The Athleticnek.

A Barcelona mellett a Paris Saint-Germain is szívesen leigazolta volna Williamst, de a 22 éves játékos csak a spanyolok kedvéért hagyta volna el a Bilbaót, de a hírek szerint ő is egyre inkább kételkedik abban, hogy jó döntést hozna, ha a Barcánál folytatná.

Spanyolországi beszámolók alapján már a katalánok is megbarátkoztak azzal a gondolattal, hogy Williamst nem tudják megszerezni. Helyette Dani Olmo lenne az első számú célpont, ám az RB Leipzig játékosának kivásárlási ára is 60 millió euró...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.