Kós Hubert felidézte, ahogy üvöltött, s elárulta, hogyan segített neki Bob Bowman

Kós Hubert a célba érkezés után ünneplés közben az égre is felmutatott. Az érmesek hivatalos sajtótájékoztatóján elárulta, mi játszódott le a fejében. Emellett Kós Hubert arról is beszélt, hogy amerikai edzője, Bob Bowman nélkül nem lenne olimpiai bajnok.

2024. 08. 02. 5:59
Kós Hubert olimpiai bajnok olimpia 2024 Párizs 200 hát
Kós Hubert ünnepel a célba érés után, a 200 hát olimpiai döntőjének végén Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kós Hubert olimpiai bajnok lett. A huszonegy éves magyar úszó a párizsi nagy győzelme utáni sajtótájékoztatón edzője, Bob Bowman szerepét emelte ki. Kós Hubert gyerekkori meghatározó emlékét is felidézte.

Kós Hubert aranyérem úszás olimpia 2024 magyar csapat Milák Kristóf Bob Bowman Gyurta Dániel
Kós Hubert és az aranyérem: a magyar úszó a győzelem ízét élvezi a párizsi olimpián (Fotó: Csudai Sándor)

– 2012-ben, a londoni olimpia alatt üvöltöttem a tv előtt, minden magyarért, akit megláttam a képernyőn. Akkor Gyurta Dániel lett aranyérmes, aki ugyanabban a medencében, ugyanazzal az edzővel kezdte az úszást, mint én. Nagy inspirációt jelentett nekem, a célba érkezéskor pedig túláradó öröm volt bennem, az egyes mozdulatoknak nem volt külön jelentőségük – mondta Kós Hubert.

Aligha vállalunk nagy kockázatot, ha leírjuk: bizonyára idén is volt olyan kisgyerek, aki a tv előtt üvöltött, immár nem Gyurta, hanem Kós úszását és sikerét látva.

Ki Kós Hubert edzője?

Friss olimpiai bajnokunk edzője, Bob Bowman sikerben játszott szerepét több szempontból is kiemelte.

Nem lennék itt az aranyéremmel, ha nem mentem volna ki az Egyesült Államokba Bob Bowmannel edzeni.

Valószínűleg nem is hátúszásban versenyeznék. Mielőtt kimentem, hiányzott belőlem a magabiztosság, nem voltam jó a mentális felkészülésben. A víz alatti munkának is fontos szerepe volt a sikerben, az is Bobnak köszönhető – mondott köszönetet edzőjének Kós Hubert.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.