Őrjöngenek és botrányt kiáltanak a magyar pólósok sikere miatt az olaszok

Vogel Soma kapus parádés védéseinek köszönhetően ötméteresekkel győzte le a magyar férfi-vízilabdaválogatott Olaszországot a párizsi olimpia negyeddöntőjében, így ott van a tavaly világbajnok csapat a legjobb négy között, és már az érmekért küzdhet. A pórul járt olaszok viszont egy őket károsító nagy játékvezetői hiba miatt őrjöngenek, szerintük a bíró botrányos tévedése döntően befolyásolta a meccs végkimenetelét.

2024. 08. 08. 6:55
Így nézett ki Jansik Szilérd arca, miután az olasz játékos eltalálta őt a lövőmozdulata közben. Az emiatt született bírói döntések miatt kiáltanak botrányt az olasz vízilabda-válogatott képviselői az olimpia negyeddöntőjében született magyar siker után. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Büntetők és méreg, Magyarország bírói hibákkal jutott az elődöntőbe” – írja Olaszország vezető sportlapja, a Gazzetta.it az olimpiai negyeddöntőről, amely magyar sikert hozott ellenük Párizsban szerda este. A mérkőzés 9-9-es döntetlennel ért véget, majd ötméteresekkel magyar siker született végül, Vogel Soma összesen öt ötméterest védett ki a találkozón, ezzel oroszlánrészt vállalt az elődöntőbe jutásban. A vereség miatt őrjöngő olaszok szerint mégsem ez volt a döntő, hanem az, ami a második negyedben történt: egy szerintük botrányos bírói ítélet.

Mi történt, ami miatt őrjöngenek az olaszok?

A második negyed sokáig gól nélkül zajlott, majd az olasz Condemi kiegyenlített 3-3-ra. Csakhogy hosszas videózás után elvették a gólját, Condemi pedig piros lapot kapott, amiért a lövőmozdulat végén a lendülő karjával megütötte Jansikot, akinek csúnyán fel is szakadt, vérzett a szeme (lásd borítóképünket). Az olaszok hevesen reklamáltak, ráadásul büntetőt is kapott a magyar csapat, amelyet Manhercz Krisztián értékesített, így 3-3 helyett 4-2-re elhúzott a magyar válogatott.

Alessandro Campagna, az olasz szövetségi kapitány is őrjöngött. Fotó: Csudai Sándor

– Botrányos döntés született, amely eltorzította az egész meccset, amelyet milliók néztek, és bizonyára eltöprengtek azon, hogyan követhetett el ilyen alkalmatlanságról tanúskodó hibát a játékvezető – dühöngött az olasz szövetség elnöke, Paolo Barelli. – A VAR használatának garantálnia kellene az igazságosságot, ehelyett elferdítette a meccset, amely a vízilabda jó hírét vihette volna a világban. Ami történt, az elfogadhatatlan.

Campagna: Megtévesztő volt a magyar pólós vére

Alessandro Campagna olasz szövetségi kapitány is csak ironikusan tapsolt a játékvezetőnek a meccs végén. Ő így értékelt: – Lehetetlen az erőszakos játék, miközben egy játékos lő. Lehetetlen, mert éppen a lövéssel vagy elfoglalva, arra koncentrálsz. Elfogadhatatlan döntés született. Talán megtévesztő volt a vér, de vízilabdában könnyen megsérülhetsz. Az elejétől kezdve egy epikus, csodálatos meccset játszottunk. Megvolt a szív, az elszántság, a fej, a bátorság, minden, és sajnálom, hogy ez sem volt elég.

Az elődöntőbe jutott és aranyesélyes magyar válogatott Horvátország ellen mérkőzik meg a fináléért pénteken. Az olaszok az ötödik helyért zajló rájátszásban folytatják Spanyolország ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.