Csipes Tamara fél távnál vezetett, újabb ezüstöt szerzett a csúcsbeállítást hozó döntőben

Magyarország és Új-Zéland is két-két kajakossal képviseltette magát a női kajak egyes párizsi olimpiai döntőjében, a középső pályákon Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra, Aimee Fisher és Lisa Carrington evezett. Fél távnál Csipes Tamara vezetett, végül ugyanúgy ezüstérmes lett Lisa Carrington mögött, mint három éve Tokióban. Gazsó Alida Dóra a hatodik helyen végzett a döntőben.

2024. 08. 10. 13:03
Csipes Tamara kajak-kenu Párizs olimpia 2024 döntő kajak egyes ezüst
Csipes Tamara három érmet nyert Párizsban Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton rendezték a női kajak egyesek 500 méteres versenyét a párizsi olimpián. A döntő mezőnyében ott volt minden tokiói dobogós, három éve Lisa Carrington, Csipes Tamara, Emma Jörgensen volt a sorrend. A középfutamokban a nyolcadik aranyérmére, azaz a Birgit Fischer sportágbeli rekordjának beállítására törő Carrington evezte a legjobb időt, mögötte Csipes Tamara jött a sorban, s futamgyőztesként jutott be a döntőbe a másik új-zélandi, Aimee Fisher és a másik magyar, Gazsó Alida Dóra is.

Gazsó Alida Dóra ( Csipes Tamara Lisa Carrington Aimee Fisher ) kajak-kenu magyar csapat olimpia 2024
Csipes Tamara mellett a másik magyar induló, Gazsó Alida Dóra is magabiztosan jutott a női kajak egyes döntőbe (Fotó: Csudai Sándor)

A döntőben Csipes a hármas, Gazsó a négyes, Fisher az ötös, Carrington a hatos, Jörgensen a hetes pályát kapta.

Mi történt Csipes Tamara döntőjében?

Carrington és Csipes indult el a legjobban, s a magyar kajakos fél távnál vezetett a címvédő előtt. Carrington azonban utána megelőzte Csipest, miközben mögöttük nagyon szoros volt a csata a harmadik helyért.

Carrington megnyerte a finálét, azaz sikerült neki a párizsi triplázás, és összességében nyolc aranyérmével utolérte Birgit Fischert. Mögötte ugyanaz lett a sorrend, mint Tokióban: Csipes Tamara lett a második, a dán Jörgensen a harmadik. Fisher a negyedik, Gazsó a hatodik helyen ért célba.

Csipes Tamara három éremmel zárta a párizsi olimpiát, ezzel megduplázta ötkarikás medáljainak számát. Az idei olimpián egyesben és párosban ezüstöt, a négyessel bronzérmet szerzett.

A férfi kajak egyes döntőben Varga Ádám ezüst-, Kopasz Bálint bronzérmes lett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.