Manhercz öt gólt lőtt, Vogel öt ötméterest védett, elődöntős a magyar csapat + fotógaléria

Magyarország és Olaszország vívta az olimpia férfi-vízilabdatornájának utolsó negyeddöntőjét. A magyar csapat tagjai közül az első félidőben Manhercz Krisztián szállította a gólokat, végül ötig jutott a meccsen. A második negyedben az olaszok közül Condemi piros lapot kapott, amiért a lövő kezével megütötte Jansik Szilárdot. Az olaszok ennek ellenére erős harmadik negyeddel fordítottak, az utolsó játékrészben viszont Jansiknak volt meccslabdája. Kimaradt, jöttek az ötméteresek. Vogel Soma szokásához híven parádézott, Magyarország elődöntős!

2024. 08. 07. 21:22
magyar csapat férfi vízilabda Vogel Soma ötméteresek negyeddöntő Olaszország olimpia 2024
Vogel Soma ismét parádézott az ötmétereseknél Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfi-vízilabdaválogatott az olimpia negyeddöntőjében Olaszország ellen mérkőzött. A csoportkör során a mieink kikaptak a spanyoloktól és az ausztráloktól, ez a két csapat viszont az elődöntőbe már nem jutott be: Spanyolországot a horvátok, Ausztráliát az amerikaiak búcsúztatták a negyeddöntőben, a mieink mögött továbblépett Szerbia pedig Görögországot győzte le.

férfi vízilabda Magyarország Olaszország Párizs olimpia 2024 negyeddöntő Manhercz Krisztián
A magyar csapat góljait az első félidőben egyedül Manhercz Krisztián szállította (Fotó: Csudai Sándor)

Ennyire talán még sosem volt igaz a mondás, hogy az olimpia valójában csak a csoportkör után, a négy közé jutásért zajló meccseken kezdődik el.

Manhercz négy góljával vezetett félidőben a magyar csapat

Két perc elteltével született az első találat a mérkőzésen: Manhercz Krisztián akciógólt lőtt. S övé volt a második is, azt ötméteresből lőtte a Varga Dénes elleni szabálytalanság után. Hamar kaptak egy ötöst az olaszok is, de Vogel kapufára tolta.

Később emberelőnyből szépítettek az olaszok, de Manhercznek erre is volt válasza. Az első negyed végén 3-2-re vezetett a magyar csapat.

Piros lap az olaszoknak

A második negyed sokáig gól nélkül zajlott, majd Condemi kiegyenlített. Legalábbis úgy tűnt, ám hosszas videózás után elvették az olasz gólt, Condemi pedig piros lapot kapott, amiért a lövőmozdulat végén a lendülő karjával megütötte Jansikot, akinek csúnyán fel is szakadt a szeme.

férfi vízilabda Magyarország Olaszország Párizs olimpia 2024 negyeddöntő Jansik Szilárd szeme piros lap
Jansik Szilárd szeme nagyon csúnyán nézett ki, talán ez is közrejátszott abban, hogy végül piros lapot adtak a játékvezetők az olaszoknak (Fotó: Csudai Sándor)

Az olaszok óriási füttykoncertbe és reklamálásba kezdtek, ami csak felerősödött, miután meglátták a kivetítőn az esetet. Ismerjük el, jogos volt a felháborodás, a játékvezetők, akik már addig is szétfújták a meccset, egyértelműen rossz ítéletet hoztak.

Manhercz értékesítette az újabb ötméterest, a játékrész további részében pedig nem sok vízilabda volt, 4-2-vel fordultak a csapatok.

Nem tudta kihasználni az emberelőnyt a magyar csapat

A harmadik negyed elejére is átcsúszott a négyperces kiállítás, mégsem a magyarok, hanem az olaszok lőttek gólt.

Zalánki Gergő sokat próbálkozott, s végül ő lőtte az első gólunkat a játékrészben, de addigra az olaszok már fordítottak, négy gólt lőttek egymás után. Zalánki betalált még egyszer, de egygólos hátrányban fordultunk az utolsó negyedre.

Egy olasz gól után Fekete Gergő talált be, majd Zalánki harmadik gólja egyenlítést ért (8-8). Ötméterest kaptak az olaszok, de Vogel Soma ezt is kivédte.

Az ellentámadásból pedig Manhercz újra megszerezte a vezetést. Az olaszok emberelőnyből kiegyenlítettek, majd a magyar fór során Manhercz lövését ezúttal kivédte az olasz kapus.

Labdaszerzés után megúsztunk, Jansiknak meccslabdája volt, de ezt is kivédte Del Lungo, 9-9 maradt a rendes játékidő végére.

Ötméteresek döntöttek, azaz Vogel Soma parádézott

Varga Dénes kezdte a szétlövést, a felső kapufáról lepattanó labdát először gólnak ítélték, aztán videózás után mégis elvették. Az olaszok nem kerültek előnybe, Vogel a párbajban is kivédett két ötméterest. Vámos és Zalánki nem hibázott, Fekete lövését viszont hárította az olasz csereskapus, Nicosia.

Vogel Somában azonban volt még egy védés, Manhercz pedig lezárta a meccset, elődöntőbe jutott a magyar válogatott.

 

Olimpia, férfivízilabda, negyeddöntő

Magyarország–Olaszország 9-9 (3-2, 1-0, 2-5, 3-2), ötméteresek után 12-10

További eredmények
Horvátország–Spanyolország 10-8
Szerbia–Görögország 12-11
Egyesült Államok–Ausztrália 7-7, ötméteresek után 11-10

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.