Ezzel a forgatókönyvvel elégedett lenne a Fradi edzője a keddi BL-visszavágón

Kétgólos hátrányból várja a Ferencváros a Midtjylland elleni, kedd esti BL-selejtezőt. A kvalifikáció harmadik körében sorra kerülő mérkőzés előtt hétfőn, a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatót a magyar bajnokcsapat a vezetőedző, Pascal Jansen és a norvég futballista, Kristoffer Zachariassen részvételével.

2024. 08. 12. 17:29
Kristoffer Zacharissen és Pascal Jansen vett részt a Ferencváros hétfői sajtótájékoztatóján. Fotó: fradi.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „főpróba” mindkét együttesnek jól sikerült. A vendég dánok még pénteken lejátszották, 2-0-ra meg is nyerték a Vejle elleni hazai bajnokijukat, míg a Ferencváros szombaton nyert – ugyancsak 2-0-ra – a Diósgyőr otthonában. A kétgólos győzelem kedd este hosszabbítást érne, a biztos továbbjutáshoz hárommal kell nyernie a zöld-fehéreknek, miután Herningben a Midtjylland nyert kettővel.

 

 

Minden eshetőségre fel kell készülni

– Jó erőállapotban várjuk a Midtjylland elleni visszavágót. Jó meccset játszottunk szombaton a Diósgyőr ellen, készen állunk kedden is egy jó mérkőzést játszani – kezdte az újságírók kérdéseire válaszoló Kristoffer Zachariassen. – A Midtjylland remek csapat. Fizikailag erős együttes, szeret hosszú labdákkal operálni, nagyon erős a pontrúgásokban, párharcokban is. Fel kell készülnünk minden eshetőségre, főleg a rögzített szituációkra, ezért minden adódó lehetőséget ki kell használni, ha nálunk lesz a labda.

Mindenképpen nehéz, de nem lehetetlen helyzetből várja a Midtjylland elleni második mérkőzést a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában. Az első, Herningben lejátszott meccsen a több fontos védést bemutató, büntetőt is védő Dibusz Dénesnek is köszönhető, hogy a magyar bajnokcsapat „megúszta” 2-0-s vereséggel. Győzelmi kényszerbe került a Fradi.

– A kétgólos hátrány nehéz szituáció, de jól tudjuk, hogy a szurkolóink mögöttünk lesznek. Nekünk arra kell koncentrálnunk, hogy megszerezzük az első gólt. A múltban többször is bebizonyítottuk már, hogy képesek vagyunk akár két-három gólt is szerezni egy mérkőzésen, miközben egyet sem kapunk – jelentette ki Zachariassen. 

– Mi természetesen az első gól megszerzéséért fogunk hajtani, ha az összejön, próbáljuk megszerezni a másodikat. Koncentrálnunk kell az egész mérkőzésen arra, hogy ne adjunk könnyű lehetőségeket az ellenfélnek. Többször is megmutattuk már a Groupama Arénában, hogy mire vagyunk képesek, ezért maximálisan hiszünk a továbbjutásban.

 

Bíznak a szurkolók támogatásában

A norvég játékos után a vezetőedző, Pascal Jansen mondta el várakozásait.

– Az elmúlt harminc évben a profi futballban tevékenykedtem, rengeteg mérkőzést megéltem, előfordult már olyan, hogy félidőben nem mi álltunk nyerésre. Még az AZ Alkmaar edzője voltam, amikor a Konferencialiga negyeddöntőjében az idegenbeli mérkőzés után 2-0-s vesztésre álltunk, ám a visszavágón hamar gólt szereztünk, majd gyorsan jött a második is, végül hosszabbításra, majd büntetőpárbajra került sor. Ha kedden is hasonló lenne a forgatókönyv, boldog lennék – nyilatkozta Jansen. – Bízom benne, hogy a stadion tele lesz szurkolókkal. Szükségünk lesz minden Fradi-szurkoló biztatására ahhoz, hogy sikerüljön elérni a célunkat, mindenkinek el kell jönni. A csapat megérdemli a támogatást. A múlt héten volt pár gyengébb pillanatunk, ám szeretnénk kiküszöbölni a csorbát.

JANSEN, Pascal
Pascal Jansen júniusban vette át a Ferencváros irányítását. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

BL vagy El?

A sajtótájékoztató után a keddi meccsnek otthont adó stadionban vezényelt edzést játékosainak Jansen – a tréning idején 34 fok volt, hasonló hőségre lehet számítani kedden is. A tét nem kicsi, aki továbbjut, a BL-kvalifikáció utolsó körébe kerül, ahol a pozsonyi Slovan vagy a ciprusi APOEL lesz az ellenfél a főtábláért. A vesztes fél számára sem ér véget az európai kupaszereplés, kiesés esetén az Európa-liga selejtezője nyújthat vigaszt. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.