Titkos üzenet Dibusz Dénesnek – a Fradi kapusa elmondta, mit üzent neki meccs közben a szakmai stáb

Nincs könnyű helyzetben a Ferencváros, a magyar bajnokcsapat ugyanis kétgólos hátrányból várhatja a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának jövő keddi, budapesti visszavágóját a dán Midtjylland ellen. Az idegenbeli meccs legjobbja ferencvárosi részről egyértelműen a kapus, Dibusz Dénes volt, aki védéseivel versenyben tartotta a Fradit.

2024. 08. 07. 16:05
DIBUSZ Dénes
Dibusz Dénes Dániában sokat tett azért, hogy csapatának maradjon esélye a Midtjylland elleni visszavágóra is. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem Dibusz Dénesen múlott. A Ferencváros magyar válogatott kapuvédője a dánok 1-0-s vezetésénél büntetőt hárított, de ezenkívül is több fontos védéssel jelentkezett a második 45 percben. Ha Dibusz nem kitűnő formában véd a keddi, 2-0-s hazai sikerrel zárult selejtezőn, talán már nincs is miről beszélni a Groupama Arénában sorra kerülő visszavágó kapcsán.

 

Szerdán hazatért, és már edzett is a csapat

A Fradi helyzete persze nem lehetetlen, ennek tudatában a magyar bajnokcsapat nem is vesztegette az időt. A delegáció szerda délután landolt Budapesten, a reptérről pedig azonnal az FTC-MVM Népligeti Sportközpontba ment, ahol a vezetőedző, Pascal Jansen edzést vezényelt a keretnek. A zöld-fehérek csapatkapitányát, Dibusz Dénest a sporttelepre vezető úton értük el.

– A keddi összecsapáson főleg a második félidőt volt rossz megélni, mert ott egyértelműen a hazaiak voltak sokkal dominánsabbak. Akár egy nagyobb különbségű vereség is lehetett volna ebből, úgyhogy továbbra is azt gondolom, hogy két hasonló erőt képviselő csapatról van szó. Egy pici minőségi fölény talán a Midtjylland részéről volt a befejezéseket illetően. Előttünk az első félidőben adódtak komoly gólhelyzetek, de nem tudtunk egyet sem értékesíteni, így pedig 2-0-s vereség lett a vége. Sajnos nem hoztuk magunkat könnyű helyzetbe a visszavágó előtt

 – összegzett a lapunk kérdéseire válaszoló 33 éves kapus.

 

Ezt üzenték a kispadról

Pascal Jansen a második játékrész korai szakaszában hármat is cserélt, ezt követően az FTC egyik stábtagja egy papírlappal sietett Dibusz Dénes kapuja mögé, hogy átadja azt a kapusnak. Érdeklődésünkre Dibusz elárulta, mit üzent neki a szakmai stáb.

– Addigra lezajlottak a cserék, a pontrúgások védekezése mellett az szerepelt a lapon, hogy ki hol áll és melyik embert kell majd fognia. A stábban Leandro ennek a területnek a felelőse, vele beszéltünk arról korábban, hogy van olyan eset, amikor egy-egy csere több változást is hoz, ilyenkor több mozgatással jár a pontrúgások pozicionálása is. Ez mindösszesen arról szólt, hogy én tudjam, hogy fog kinézni a pontrúgások védekezése onnantól kezdve – árulta el Dibusz.

 

Kulcskérdés lesz, jön-e a Fradi-gól, és ha igen, mikor

A Ferencváros nincs könnyű helyzetben, a „tiszta” továbbjutáshoz ugyanis legalább három góllal kell nyernie a Midtjylland elleni, augusztus 13-án, kedden, a Groupama Arénában sorra kerülő visszavágón. Bármilyen kétgólos Fradi-siker esetén hosszabbítás következne, az egygólos győzelem pedig ezúttal nem lesz elég a rájátszásba jutáshoz.

– Nyilván kulcskérdés lesz, hogy be tudunk-e találni, és ha igen, mikor. Mindenki tudja, hogy az ideális forgatókönyv mi lenne, de azt nem lehet tudni, hogy mit hoz a találkozó – mondta a következő BL-selejtezővel kapcsolatban Dibusz Dénes. – A lényeg, hogy olyan energiát tudjunk belevinni a mérkőzésbe a szurkolóink támogatásával, amivel nehéz perceket tudunk okozni a dánoknak. Ha sikerül javítanunk a játékminőségen labdával és labda nélkül is, akkor azt gondolom, lesznek előttünk lehetőségek. Remélhetőleg hazai pályán ezekkel már élni is fogunk.

A Midtjylland elleni második mérkőzés előtt bajnoki vár a Ferencvárosra, amely szombaton 16.00-tól a Diósgyőr vendégeként lép pályára az élvonalbeli bajnokságban. A dán bajnok elleni párharc győztese egyébként a Bajnokok Ligája kvalifikációjának rájátszásában folytathatja, míg a vesztes az Európa-liga-selejtező utolsó körébe kerül át. A BL-ben a pozsonyi Slovan vagy a ciprusi APOEL, az El-ben pedig a feröeri Klaksvík és a bosnyák Borac Banja Luka párharcának továbbjutója lehet a Fradi ellenfele.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.