Ferencváros: a Slovanra vágyik mindenki a BL-ben, de a csapat lemoshatná az örök gyalázatot a Klaksvík ellen az Európa-ligában

Kisorsolták az UEFA nyoni központjában a nemzetközi kupák rájátszásának párosításait. Ha a Fradi túljut a dán Midtjylland elleni párharcon, akkor a rájátszásban a Slovan Bratislava–Apoel FC párharc győztese lesz az ellenfelünk a főtábláért. Ha veszít, akkor jöhetne a nagy bosszú, ugyanis akár a feöeri KI Klaksvík is a zöld-fehérek útjába kerülhet, feltéve, ha a Fradit tavaly a BL-selejtezőben kiverő kiscsapat jobbnak bizonyul a bosnyák Borac Banja Lukánál.

2024. 08. 05. 14:48
Forrás: fradi.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtartották Nyonban a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös kiírásának negyedik sorsolását, és a még érdekelt Ferencváros igazán nem panaszkodhat Fortunára. Ugyanis a Fradi ha a 3. selejtező körben túljut a dán Midtjyllanden, akkor a Slovan Bratislava–Apoel párharc győztesével találkozik a play off körben. Ez pedig azt jelentheti, hogy újra összejöhetne a zöld-fehérek összecsapása a szlovák bajnokkal, azaz a Ferencváros 2022 után megint megpróbálhatna revansot venni az 1992-es, szó szerint verésért, amit Pozsonyban a csapat és a szurkolók kaptak. Persze ehhez mind a Fradinak, mind pedig a Slovannak vennie kell az eléjük tornyosuló dán, illetve ciprusi akadályt.

Ugyanakkor az esetleges BL-kiesés is hozhat egy revansot, amire egyébként szinte minden fradista vágyik – persze nem azon az áron, hogy emiatt elmaradjon a vágyott Bajnokok Ligája-főtábla. Ha mégis az Európa-liga csoportkörért kellene a zöld-fehéreknek pályára lépniük, akkor éppen avval a feröeri csapattal kerülhetnek össze, aki tavaly a BL-selejtező első körében megalázó különbséggel ejtette ki a Ferencvárost. Azaz, létrejöhet az újabb KI Klaksvík–Ferencváros összecsapás, feltéve, ha a feröeriek túljutnak a bosnyák Borac Banja Lukán.

Jöjjön létre bármelyik párosítás, a Fradi mindkét esetben itthon kezdi meg a párharcot. 

Megtartották Nyonban a Konferencialiga play off körének sorsolását is. Ha továbbjut a 3. körből, akkor – a most a ciprusi Omoniával játszó – Fehérvár az Osijek (horvát)–Zire (azeri), a montenegrói Mornar Bar ellen pályára lépő Paks a Mladá Boleslav (cseh)–Hapoel Beer Shava (izraeli), a Puskás Akadémia pedig az örmény Ararat ellenében léphet tovább, akkor az olasz Fiorentinával találkozna a 4. fordulóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.