Meglepő dolgot állít a Puskás Akadémiáról az olasz sztárcsapat edzője

Az előző két kiírás döntőse, a Fiorentina lesz a Puskás Akadémia ellenfele ma 20 órától a Konferencialiga selejtezőjének a rájátszásában. A csoportkörbe jutásért zajló párharc első meccsét Firenzében rendezik, és az olasz sztárcsapat edzője, Raffaele Palladino meglepő kijelentést tett a magyar ellenfélről.

2024. 08. 22. 10:05
Serie A - Parma vs Fiorentina
Raffaele Palladino szerint a Puskás Akadémia jobb fizikai állapotban van, mint a Fiorentina. Fotó: EPA/ELISABETTA BARACCHI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fiorentina az előző két idényben döntőbe jutott a Konferencialigában, igaz, mindkétszer az ezüstérem jutott neki, idén az Olimpiakosz, tavaly a West Ham United ellen veszítette el a finálét. Az eredményeiből azonban jól látszik, hogy topligás csapatként sem veszi félvállról a harmadik számú európai kupasorozatot, és a Puskás Akadémia ellen nemcsak egyértelmű esélyes a csoportkörbe jutásra, hanem óriási blama is lenne neki, ha nem járna sikerrel.

Serie A - Parma vs Fiorentina
A Fiorentina vár a Puskás Akadémiára. Fotó: EPA/Elisabetta Baracchi

Mindezt figyelembe véve igencsak meglepő kijelentést tett a Fiorentina edzője, Raffaele Palladino a meccset felvezető sajtótájékoztatón, amelyen azt bizonygatta, hogy a magyar csapat erőnléte jobb, mint a Serie A-s klubé.

– A Puskás Akadémia jelenleg vezeti a hazája bajnokságát, korábban kezdte a szezont, mint mi, és ezért jobb fizikai állapotban van, sok gólt szerez és igen keveset kap. 4-2-3-1-es vagy 4-3-3-as felállást választanak, használják az átmeneteket, de tovább akarunk menni és ehhez használnunk kell a fejünket – fogalmazott Palladino, aki hozzátette: – A Konferencialiga nagyon fontos nekünk, újra lelkesedést akarunk hozni Firenzébe, más ez, mint a Serie A vagy az Olasz Kupa.

A Puskás Akadémia tiszteli a Fiorentinát

A Fiorentina eddig egy tétmeccset játszott a szezonban, a Serie A múlt hétvégi első fordulójában 1-1-re végzett a magyar válogatott Balogh Botondot is a soraiban tudó Parma ellen. Ebből a szempontból a Puskás valóban előrébb tarthat, amely az NB I-ben négy forduló után hibátlan, és már két, sikerrel megvívott párharcon is túl van a nemzetközi porondon.

– Óriási a tisztelet a Fiorentinával szemben a múltja miatt is – fogalmazott Hornyák Zsolt, a Puskás edzője. – Tisztában vagyunk azzal, hogy egy nagy klub ellen van szerencsénk pályára lépni, úgy is készülünk. Száz százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el az első mérkőzésen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.